≫ 

Objavljeni konačni rezultati izbora u Podgorici

SNP, Pokret Preokret i Svetosavska su ostali bez mandata, naveli su iz CDT-a, prenele su podgoričke Vijesti.

  • 3
Crna Gora glasanje Foto: Shutterstock

Centar za demokratsku tranziciju (CDT) saopštio je večeras da je na osnovu obrađenih rezultata na svim glasačkim mestim na lokalnim izborima u Podgorici, pokret "Svi za naš grad", koji predvodi aktuelni gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković iz Demokratske partije socijalista (DPS), osvojio najviše glasova - 38,1 odsto.

Pokret "Evropa sad" je, prema podacima CDT, osvojio 21,7 odsto, "Za budućnost Podgorice"- 18,2 odsto, "Može Podgorica, ovo je naš grad"- 6,4, "Pokret Preokret"- 1,8 odsto, "Idemo ljudi"- 10,8 odsto, "SNP"- 2,8 odsto i "Svetosavska"- 0,2 odsto.

Prema podacima na osnovu obrađenog materijala sa 208 od ukupno 208 glasačkih mesta, "Svi za naš grad" osvojili su 24 mandata, Pokret "Evropa sad" 13, "Za budućnost Podgorice" 11, "Idemo ljudi" šest, a "Može Podgorica, ovo je naš grad" cetiri mandata u podgoričkom gradskom parlamentu.

SNP, Pokret Preokret i Svetosavska su ostali bez mandata, naveli su iz CDT-a, prenele su podgoričke Vijesti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    24. oktobar 2022 | 00:04

    U CG gradonačelnika imenuje onaj ko ima većinu odbornika u gradskoj skupštini, nije kao u BiH, Republici Srpskoj, da se odvojeno glasa za gradonačelnika, odvojeno za skupštinu, tako da DPS nije pobijedio, hvala

  • Miki

    24. oktobar 2022 | 00:38

    Namestio Milo opet

  • Ana

    23. oktobar 2022 | 23:49

    Jakov Milatovic je novi gradonačelnik.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA