≫ 

Sud BiH oslobodio optužene u slučaju Dženan Memić

Slučaj mladića Dženana Memića koji je nastradao izazvao je veliku pažnju u regionu

  • 3
Dženan Memić i Alisa Mutap Foto: Facebook

Sud BiH u predmetu Zijad Mutap i drugi doneo je presudu u kojoj se optuženi Zijad Mutap, Hasan Dupovac, Alisa Ramić, Josip Barić i Muamer Ožegović oslobađaju svih optužbi, prenosi Avaz.ba.

Oni se, između ostalog, terete da su delovali kao organizovana kriminalna grupa s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške telesne povrede opasne po život 8. februara 2016. godine, usled kojih povreda je preminuo.

Prema optužnici, oni su prikrivanjem dokaza i počinilaca, fingiranjem dokaza, prikrivanjem činjenica koje su im poznate, preduzimali radnje s ciljem prikrivanja stvarnog načina na koji je Dženan Memić zadobio teške telesne povrede opasne po život.

Podsetimo, Dženan Memić teško je povređen 8. februara 2016. dok je s devojkom Alisom Mutap šetao Velikom alejom na Ilidži. Sedam dana kasnije preminuo je na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu od zadobijenih povreda. Njegov otac sve vreme tvrdi da Dženan nije stradao od posledica saobraćajne nesreće, nego da je ubijen.

Slučaj je prvobitno vođen kao saobraćajna nesreća, da bi ga Tužilaštvo za vreme glavne tužiteljke Dalide Burzić prekvalifikovalo u krivično delo ubistva, a potom opet vratilo na saobraćajnu nesreću te je za ovo krivično delo podignuta i optužnica.

Prva prvostepena presuda donesena je 16. jula 2018. godine, ali je Vrhovni sud FBiH poništio i vratio na ponovno suđenje te naredio novo veštačenje saobraćajne nesreće.

Video: Protest za Dženana Memića i Davida Dragičevića u Sarajevu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA