Žena se zaljubila u lažnog vojnika: Prevario je za više od 100.000 evra, i ona imala svoje "žrtve"

Žena je slučaj prijavila policiji još u januaru 2019. te je utvrđeno da je bila žrtva računarske prevare

  • 0
kompjuter, kucanje po tastaturi Foto: Unsplash

Crikvenička policija sprovela je kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakinjom zbog sumnje u izvršenje četiri krivična dela prevare.

Naime, osumnjičena je tokom 2018. godine do oktobra 2022. pozajmila novac od četvoro ljudi i nije ga vratila, piše Index.

Žena je slučaj prijavila policiji još u januaru 2019. te je utvrđeno da je bila žrtva računarske prevare. Rekla je da preko jedne društvene mreže u julu 2018. upoznala muškarca koji joj se predstavio kao američki vojnik i s njim je ostvarila virtualnu ljubavnu komunikaciju.

Podizala kredite

Tokom te komunikacije nepoznati muškarac ju je obavestio da će joj na kućnu adresu poslati paket velike vrednosti, u kojem se, između ostalog, nalazi i nakit kao poklon za nju te ju je zamolio da pričuva paket. Žena je uskoro primila poruku sa nepoznate e-mail adrese da se paket nalazi na italijanskoj granici te da mora da plati određeni novčani iznos kako bi joj stigao adresu.

Nakon što je uplatila novac, uskoro je dobila nekoliko sličnih poruka te je od septembra do decembra 2018. na račune više osoba u inostranstvu radi plaćanja raznih troškova paketa (poreza, dostave i dr.) uplatila oko 800.000 kuna (nešto više od 100.000 evra). S obzirom na to da nije primila najavljeni paket, shvatila je da je prevarena te je događaj prijavila policiji.

Ispalo je da je osumnjičena podigla kredit kako bi mogla da otplati sve te troškove paketa. Dalje je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je tokom 2018. godine pa do oktobra 2022. godine ona sama prevarila četiri osobe u dobi od 62, 63 i 64 godine, od kojih je pozajmila novac koji nije vratila. Pozajmljenim novcem plaćala je troškove paketa ili vraćala kredit. Svoje žrtve je na kraju oštetila za oko 930.000 kuna (oko 120.000 evra).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA