≫ 

Potraga za herojima koji su spasli čoveka utapanja: Jedan se u trku skinuo u bokserice

"Na žalost, nisam pitala kako se momci zovu, ali htela bih da ih javno pohvalite jer su bez razmišljanja uleteli u hladnu reku i pomogli čoveku", ispričala je žena koja je svedočila događaju

  • 0
Davljenik, udavljen, utopio se, muškarac, utopljenik

Foto: Shutterstock

Prava drama sa srećnim ishodom u petak tokom popodneva se odvijala u Solinu, u Dalmaciji. Naime, ugodna šetnja kraj reke gotovo se pretvorila u noćnu moru, navodi Dalmacija danas.

- Oko 12.30 sedimo u kafiću na kafi sestra i ja sa bebom. Tada je moja sestra ugledala starijeg čoveka kako se utapa i jedva drži glavu iznad vode, sećam se da mu je u ruci bila jedna vrećica. Skočim i vičem "čovek se utapa", trčim put reke... U tom trenutku svi se okreću, a tri mladića trče prema reci. Jedan se u trku skida u bokserice i uskače po čoveka. Ostala dva i ja čekamo na obali - kazala je žena.

- Ali, tada je bila drama, njih dvojicu bujica je vukla prema mostu, a starijeg čoveka jako je teško vući napolje jer je bio u odeći. Uskače i drugi u kompletnoj garderobi i patikama i dovlače ga do obale gde ga svi četvoro uspešno izvlačimo. Dolaze i dva gospodina iz komšiluka, jedan prati "utopljenika" kući, drugi trči kući i donosi momcima peškire i suvu odeću - ispričala je žena koja je oduševljena herojskim činom u Solinu.

- Na žalost, nisam pitala kako se momci zovu, ali htela bih da ih javno pohvalite jer su bez razmišljanja uleteli u hladnu reku i pomogli čoveku, bez sekunde razmišljanja, iako možete zamisliti kako je hladna voda - prepričala je ona za Dalmaciju Danas.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA