Rundek u novoj muzičkoj pustolovini sa Andrejom i Ftičekima (FOTO) (VIDEO)

Rundek je muzički producent projekta "Mura Mura", kog je inicirala njegova supruga, pozorišna rediteljka Sanda Hržić

  • 0

Pevačica Andreja Kurelec Košavić, Darko Rundek i Ekipa "Ftičeki" objavili su prvi singl i spot "Dolinom se šetala" sa predstojećeg zajedničkog albuma "Mura Mura", kog će na CD-u početkom iduće godine objaviti u Srbiji promoterska kuća Long Play, a u Hrvatskoj Menart.

- Mura Mura je ispala opasno dobro, a mi jedva čekamo svoju muziku i koncertno podeliti s vama -  poručuju Andreja, Rundek i Ekipa "Ftičeki".

Rundek je muzički producent projekta "Mura Mura", kog je inicirala njegova supruga, pozorišna rediteljka Sanda Hržić. Na protekloj Rundekovoj turneji "Apocalypso NOW", koju je režirala Hržić, novookupljena prateća grupa Ekipa pokazala je izuzetnu kreativnost, svežu energiju i zajedništvo. Sanda je, kao veliki Andrein poštovalac, osetila da bi zagrebačka pevačica, trubačica i performerka sa Darkom i Ekipom mogla konačno ostvariti san da otpeva i snimi 12 najdražih međimurskih pesmama.

Foto: Promo/ Saša Jungić

- Spontano muziciranje, šuma i međimurski bluz - opisuje Andreja Kurelec Košavić početak priče sa Ftičekima krajem leta prošle godine u jednom planinarskom domu na planini Medvednici iznad Zagreba. Potom su Andreja, Rundek i Ekipa u februaru ušli u studio na dva dana.

- Bez velikog razmišljanja, ali s pažljivim slušanjem, sasvim spontano, ali s jasnim smerom i merom stvorili smo  album zvan "Mura Mura". Meni je od uvek bila želja pevati i interpretirati međimurske pesme. U njima se najbolje nalazim i snalazim. Bluz je bluz, živimo ga! - kaže Andreja.

Darko je preuzeo obavezu da orijentiše rad u studiju, sluša i predloži 'ključeve' za pristup pojedinim pesmama.

- Za deo pesama smo pripremili osnove aranžmana, za druge je muzika nastala u studiju. Većinu njih smo snimili iz prvog pokušaja. Ponosan sam i sretan što je 'sila bila s nama' i što smo uspeli snimiti magiju muzike u nastajanju, što je dragoceno i retko. Sigurno nam je u tome pomogao i duboki prastari izvor iz kojega su te pesme proizašle - objašnjava Rundek.

Spot za pesmu "Dolinom se šetala" sniman je na reci Kupi, ostrvu Zlarinu, kao i prilikom tonske probe u dvoru i koncerta na trgu Ispod Leroja. U tih tri dana, redatelj Aron Kovačić uhvatio je sve momente spontanosti, osećaja i neverovatne energije koju nosi Ekipa "Ftičeki".

Članovi benda su: Andreja Kurelec Košavić (vokal), Darko Rundek (gitara/bas), Igor Pavlica (truba), Silvio Bočić (bubnjevi/gitara), Ana Kovačić (saksofon), Roko Crnić (kontrabas), Miro Manojlović (vibrafon/udaraljke), uz Natašu Radušić (mandolina) i Marka Firsta (violina) iz grupe Cinkuši.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA