≫ 

Svet trese "Fantastične zveri" euforija: Stižu nam povratak u Hogvorts, mladi Dambldor i dve veštice koje niko nije očekivao

Sve što treba da znate o filmu koji smo čekali cele godine

  • 0

"Normalci" širom sveta broje sitno do premijere drugog nastvaka "Fantastičnih zveri: Grindelvaldovi zločini", koji iduće nedelje stiže i u srpske bioskope. Retke srećnike koji su već imali priliku da pogledaju film i glumci, i sama DŽ.K.Roling misteriozno su zamolili da "čuvaju tajnu" i ne kvare užitak nama ostalima. No i uz sve suzdržavanje, fanovi ne mogu da savladaju radoznalost i ne zapitaju se kakva nam to magija stiže ove zime.

Šta smo zasada uspeli da saznamo o "Fantastičnim zverima":

Pre svega - vraćamo se u Hogvoooorts!

Iako, po svemu sudeći, samo u sećanju Njuta Skamandera (Edi Redmejn) i Albusa Dambldora (Džad Lou) na Njutove školske dane. O da, čuveni bradati čarobnjak ponovo je tu, samo sada bez bele brade i Merlinove odore, oko 60 godina mlađi.

Dambldor i Njut udružuju snage kako bi, po svemu sudeći, saznali ko je Kridens (aham, Kridens je preživeo borbu u njujorškom metrou i njegovo poreklo je važna tema filma (vi koji ga već znate, nemojte da spolujete)), i uz to verovatno osujete planove Gelerta Grindevalda (Džoni Dep).

I Grindelvald je jedan od likova o kome smo čuli iz dogodovština Harija Potera. Sada ćemo saznati ko je bio najveći mračni čarobnjak pre Voldemora, onaj koji je prvi pokušao da ujedini čistokrvne čarobnjake i povede ih u rat protiv "blatokrvnih" i "normalaca".

Najverniji fanovi sigurno se sećaju Nikolasa Flamela - izumitelja kamena mudrosti, koji su Hari, Ron i Hermiona sačuvali od Voldemora još na prvoj godini Hogvortsa.

Oko 600 godina stari Flamel pojaviće se u ovom filmu, a u trejleru ga vidimo u razgovoru sa Džejkobom Kovalskim, normalcem i poslastičarem koji nam je prirastao za srce u prvom delu "Fantastičnih zveri".

Najveći šok i uzbuđenje fanova ipak je izazvala Nagini, Voldemorova zmija i najvažniji horkruks. Ispostavilo se da je 1927. godine, kada se radnja odvija, ona bila devojka iliti malediktus - veštica (ili čarobnjak) rođena sa "krvnom kletvom" zbog koje je predodređena da se jednog dana trajno pretvori u zver.

No, pojava jednog drugog lika izazvala je pravu malu buru na internetu - u pitanju je Minerva MekGonagal, glavešina kuće Grifindor. To što je ona 1927. godine već profesorka na Hogvortsu razbesnelo je najveće fanove koji dobro znaju da je stroga veštica sa špicastim šeširom rođena tek 1935. godine.

Dok jedni sumnjaju da se radi o istoj ženi, drugi ističu da je profesorka MekGonagal ipak veštica! I to veštica koja je u "Zatvoreniku iz Askabana" dala Hermioni vremenski okretač da nju i Harija vratila nekoliko sati unazad. Možda je i sama Minerva iskoristila ovu ogrlicu da poseti vreme u kome nije bila rođena... Što nije loša ideja jer tako nikako ne može da sretne sebe. Šta mislite o ovome?

Sestre Tina i Kvini (Ketrin Voterston i Alison Sudol) takođe se vraćaju na velike ekrane, sa njima i Lita Lestrejndž (Zoi Kravic) a film će svoj naziv opravdati i sa mnogo fantastičnih zveri. Bebe njuškavci su sigurno u igri, ali i sovolika ptica Oguri, koja može da dozove smrt svojim glasom, kopitar koji liči na musa i ima ogromna usta, kao i morsko stvorenje iz Škotske po imenu Kelpaj.

U Srbiji će ovaj film premijerno biti prikazan 13. novembra, a potom od 15. novembra stiže na redovne bioskopske repertoare. Baš kao i u ostatku sveta.

Jedva čekamo!

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA