≫ 

Tri knjige istog autora koje Vesna Dedić kao pisac preporučuje čitaocima Telegrafa

Vesna posebno voli romane Mome Kapora, a njegova dela su joj bila i prava inspiracija

  • 1

Međunarodni beogradski sajam knjiga je počeo juče, a već prvog dana zabeležen je veliki broj posetilaca. Brojne izdavačke kuće su pripremile iznenađenja za svoje čitaoce, a ljubitelji knjiga su se već dali u potragu za svojim omiljenim naslovima.

I poznate ličnosti vole da čitaju, pa nam je tako čuvena novinarka, voditeljka i spisateljica Vesna Dedić, ispričala šta ona najviše voli da čita i u kojim žanrovima uživa.

Aleksandra Prijović vam preporučuje tri knjige uoči početka dugo čekanog Sajma

Priznaje da voli da čita poeziju Vita Nikolića, Dučića ili Izeta Sarajlića, jer je ona uvek susretne sa pitanjem šta je nekada želela, a šta je ostvarila. Ističe da je čitanje poezije blagotvornije od joge ili posete psihologu.

Na to dodaje da čita i dela Mome Kapora, jer je uvek fascinirana njegovim šarmom, lucidnošću i lakoćom kojom ispisuje velike mudrosti.

Obožava i psihološku literaturu jer joj pomaže da reši milion nedoumica na radnom mestu, u prijateljstvu, ljubavi ili roditeljstvu.

Samo za čitaoce Telegrafa preporučila tri knjige koje su za nju posebno značajne.

"Vodič kroz srpski mentalitet" - Momo Kapor

- Knjiga u kojoj su sve Momine priče ilustrovane njegovim crtežima i jedan od najboljih vodiča kroz srpki mentalitet. Odrasla sam uz njegove kolumne u "Politici" i "Jatovoj" reviji i još uvek rastem dok ih čitam - priznaje Vesna.

"Provincijalac" - Momo Kapor

- Knjiga koja će vam pomoći kako da ne propadnete dok se trudite da se dopadnete svima. Ovo je umnogome knjiga koja je inspirisala "Balkanskom ulicom", emisiju koju radim već 17 godina i koju je Moma voleo - kaže naša sagovornica.

"Zelena čoja Montenegra" - Momo Kapor

- Fascinantan roman, kaporovski lak i mudar. Pokazao mi je način na koji se može pisati istorijski roman, a da ne bude dosadan. Tako su nastali moji romani "Pola duše" i "Ne gledaj preko ramena" - dodaje Vesna.

Čitajte nas i dalje, jer vam donosimo još preporuka poznatih ličnosti, kako bi što lakše izabrali štivo za čitanje.

(Telegraf.rs/A.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    22. oktobar 2018 | 14:40

    Opet ja.Sveto pismo,Gorski vijenac,dela sv.Nikolaja,sv.Ave Justina,to je alfa i omega svih napisanih knjiga!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA