≫ 

Gledala sam poslednji film Glogovca pre premijere: Brutalne scene je učinio još brutalnijim, a krajnja je nezaboravna (VIDEO)

Najavljivan kao kriminalistički triler, Glogovca vidimo u ulozi brutalnog Goluba, vođe kriminalnog klana

  • 8

U novi srpski film koji će u utorak imati svoju premijeru "Južni vetar", novinari su imali priliku da "gvirnu" nešto pre ostalih. Ovo ostvarenje poznato je i kao poslednji film pokojnog glumca Nebojše Glogovca.

Slomio se pred kamerama: Žika Todorović zaplakao na pomen pokojnog Nebojše Glogovca (VIDEO)

Najavljivan kao kriminalistički triler, Glogovca vidimo u ulozi brutalnog Goluba, vođe jednog kriminalnog klana. On nigde ne ide sam, uvek je okružen gomilom ćelavih tipova, ubistva, droga, ništa im nije strano... Ali, Glogovac se pojavljuje tek pola sata od početka filma. Do tada, radnja se bavi mladićem Petrom Marašem (Miloš Biković). Opsednut od malena automobilima i vožnjom, na karting stazi saznajemo da je doveo svog "šefa" Cara, (Dragan Bjelogrlić), da bi mu tražio da uloži novac u celu njegovu "maštariju". Tada mu patron kaže:

- Ne valja mnogo eksperimentisati u životu, možda shvatiš da si peder. Radi ono što znaš i u čemu si dobar - deli savete Car.

Maraš i Car na karting stazi, Printskrin/Youtube:Južni vetar - official trailer

Nebojša Glogovac se prvi put pojavljuje kada Bugarin Hristo ne stigne sa njegovim "mercedesom", punim heroina. U stvari, Bugarin je stigao, ali je Maraš ukrao "mercedes".

Tada stupa na scenu Glogovac. Uloga, možda neuobičajena za njega, kriminalca, surovog i sirovog. Goluba, koji psuje sve oko sebe i jede prstima. Navikli smo da ga gledamo u ulogama požrtvovanog oca ili sveštenog lica, ali ne ovoliko brutalnog. I baš možda zbog te nesvakidašnje uloge, kad smo videli Glogovca na velikom platnu, nikad brutalnijeg, kao da je bio nikad življi, tu pred nama. U mraku bioskopske sale nije bilo suza zbog njegovog preranog odlaska, samo seta i pokoji uzdah, "kakva je glumčina bio", "nikad ne bih rekla da može i ovo da odigra".

Bugarin Hristo se, samo u gaćama i sav krvav, pravda Golubu da je auto ukraden, dok je on stao samo da kupi cigare. Izgleda da nije bio baš uverljiv u tome, jer ga Golub ostavlja na milost i nemilost svojim "gorilama". Dok Golub odlazi, Hristo mu dobacuje da će se tako samo zameriti njegovom ocu. Iznerviran, Golub se vraća, pa sledi scena za okretanje glave od platna.

Onda smo pomno pratili Glogovčev govor tela da pokušamo da predvidimo šta nas dalje čeka. On uzima ključeve iz džepova kojima masakrira Hrista, bode ga po očima i vratu, dok krv prska na sve strane. Scena koju biste najradije preskočili i okrenuli glavu. Čak i od Glogovca na velikom platnu.

Ubrzo vidimo da pred Golubom "drhti" i Marašev šef Car, ali i inspektor beogradske policije Stupar (Miloš Timotijević). Ne treba mnogo da shvatimo da je korumpiran, kada vidimo da u kancelariji s avelikom pažnjom glanca svoje mokasine od prevrnute kože, koje je potpisao neki svetski kreator.

Poslednja scena u kojoj vidimo Glogovca i Bjelogrlića zajedno u kadru ujedno je i poslednja scena koju je pokojni glumac snimio, otkrio je nedavno Dragan Bjelogrlić.

- Ovo je moj grad! - urla Golub.

- Pa, malo je i moj! - odgovara Car dok presamićen leži na podu.

Printskrin/Youtube:Južni vetar - official trailer

Film obiluje scenama vratolomne vožnje, pucnjave i napetosti, a neizvesne scene držaće vas prikovanim za stolicu. Režiju potpisuje Miloš Avramović, a scenario je napisao Petar Mihajlović.

VIDEO: Srđan Žika Todorović plače posle pitanja o Nebojši Glogovcu

(J. Vučić/j.vucic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA