≫ 

Svemoguća Mirjana je bila drvena lutka, odrubila je sebi glavu i non-stop nam se igra sa umovima: Pristala je da nam otkrije svoje tajne (VIDEO)

Sin ju je nagovorio da počne da oslikava crtane likove na zidu, a danas je poznata u svetu i njena dela prati 300.000 ljudi

  • 5

Za sebe kaže da je "make up" umetnik, ali bi tačniji izraz bio kreativni šminker i iluzionista na koži. Šminku koristi, kaže, da bi se poigrala ljudskim umom. Smederevka Mirjana Kika Milošević svojim tutorijalima, gde je sama sebi model, sve ostavlja bez daha.

Za nju je sve počelo kao ljubav prema crtanju, koju je počela da pokazuje jako rano, a privlačile su je, kaže, čudne, a ravne površine. Zidovi, vrata, stolovi...

- Kada sam želela da upišem umetničku školu, moji roditelji nisu to mogli da priušte, jer je starija sestra već počela da studira. Nikad ih nisam krivila za to, jer sam smatrala da ima razloga zašto se sve to dešava - priča Mirjana Milošević Kika.

- Pored crtanja, trenirala sam odbojku i jako sam bila dobra u tome, tako da nisam žalila mnogo zbog umetničke škole, već sam nastavila da treniram. Upisala sam Višu školu za sportske trenere i uskoro je usledila povreda kičme koju sam dugo potiskivala, jer nisam želela i to da izgubim.

Prema njenim rečima, povreda je, nažalost, bila sve jača, tako da je bila prinuđena da odustane od odbojke i odlučila da postane mama, dok je još to njena kičma mogla da podnese. Posle nekoliko godina, kada se sve stabilizovalo, sin ju je nagovorio da počne da oslikava crtane likove na zidu.

- Usledili su veći objekti, veliki broj zidova. Nisam više mogla da izdržim nošenje teških boja i visoke plafone. Da ne bih odustala opet, došla sam na ideju da oslikavam dečija lica jer nije bio težak fizički posao za mene. Bila sam odlična u tome, ali sam došla u situaciju kada je za mene postalo moguće da nacrtam na licu sve što poželim. To je bio razlog da počnem oslikavanje po celom telu - otkriva Mirjana.

Kako kaže, i danas govori kako je zahvalna što živi u ovom vremenu. Toliko se borila da njeni radovi dođu do izražaja, a samo jedan klik je bio dovoljan da se vide u celom svetu.

ZA 24 SATA POSTALA JE VIRALNA

- Jedan poznati DJ je podelio moj rad sa svojim fanovima i za 24 sata mene su videli milioni ljudi širom planete. Dakle, rekla bih da je i sreća tu imala veliki udeo. Taj rad bio je Drvena lutka za koji sam dobila titulu "Beauty vlogera", 2016. godine u kategoriji Optička iluzija.

Nije dovoljno samo pet, šest ili sedam sati crtati za jedan kratak video na Jutjubu, priča Kika. Odvoji dan samo za osmišljavanje crteža, procenjuje da li je moguće to uraditi na svom telu i priprema opremu za crtanje. Drugi dan snima, a treći se radi montaža videa.

- Najveći izazov do sada bio mi je baš taj projekat, jer nikada pre toga nisam radila veliku iluziju sama na sebi. Iluzije radim jednom nedeljno, jer nimalo nisu lake za realizaciju, pogotovo ako radite na svom telu gde se crta sve suprotno u ogledalu. Obzirom da se crnom bojom mogu suziti delovi tela, postoji dosta stvari koje je nemoguce da oslikam - priča ona.

BREND AMBASADOR MUZEJA ILUZIJA

Pored svog Jutjub kanala, radi i oslikavanje tela za reklame, produkcije i promocije svetski poznatih brendova. Neka od imena sa kojima je sarađivala su Disney, Laika studios, Arena, Tod's... A dešavalo se i nekoliko puta da bude model u nečijem spotu, da glumi.

Pre mesec dana postala je brend ambasador Muzeja iluzija u Jordanu koji će se uskoro otvoriti i u Španiji i Francuskoj. Kada je smo je pitali da li možda za Noć veštica ima više posla nego "običnim" danima, nećete verovati, rekla nam je, da je uglavnom kod kuće i ne radi ništa.

Klijenti iz inostranstva mi naruče na vreme video koji se isporučuje pre praznika.

- Što se mene tiče, Noć veštica mi je svaki dan!

SAMOUKA I NADARENA

Da biste se bavili bilo kakvim vidom umetnosti morate da budete nadareni. To ne može svako da nauči, otkrila nam je neke tajne Kika.

- Ja sam samouka, ali mi je trebalo mnogo vremena provedenog učeći tehnike i upoznavanje s bojama. Nije lako raditi bodyart jer od neravnih površina na telu moramo da napravimo sliku kao na ravnom platnu.

VIDEO: Da li je ova devojka možda Mirjanin uzor? 

(J. Vučić / j.vucic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA