Lazar Ristovski je rekao: "Sad ćete videti nešto što u Srbiji još nije viđeno". U bioskopu se začuo smeh, a posle prvih sekundi muk (VIDEO)

Premijera filma zakazana je za 5. decembar

  • 0

Do premijere filma "Kralj Petar Prvi" ostalo je 20-ak dana. Na licima sina i oca, Lazara i Petra Ristovskog (glavnog glumca i reditelja) - ponos. Sekund pre nego što nam je pustio prvi zvaničan trejler filma, legendarni glumac se našalio rečima: "Sad ćete videti nešto što u Srbiji još nije viđeno". Bioskopskom salom se najpre začuo osmeh, a potom i muk. Od prvih sekundi filma jasno je da ima nečega u tome što Laza Ristovski kaže.

- Ne bih hvalio to što sam napravio da to materijal zaista ne zaslužuje. Gledam ovo po ko zna koji put i uvek sam na neki način uzbuđen zato što smo uspeli da jedan duh tog vremena prebacimo ovim filmom koji je užasno moćan i omogućava reditelju da tu patnju i veliku golgotu prenese na pravi način. Tu ima dosta potresnih scena, vizuelnih atrakcija, ali ono što je najvažnije za mene to je emocija koju će ovaj film sigurno nositi sa sobom i na koju će reagovati i mlađa generacija - kaže nam Ristovski nakon odgledanog trejlera.

Ovo bi mogla biti poslednja uloga velikog glumca/ Foto: Privatna arhiva

Za ovaj film se spremao poslednjih sedam godina.

- Milovan Vitezović i ja smo pričali o ovom filmu davno i o njegovom malom velikom romanu "Čarape kralja Petra", tako da, čini mi se kad se neko veliko delo stvara, ono mora da prođe kroz porođajne muke i to prosto traje. Ono je sazrelo u meni, ali mi se čini da je istinska zvezda ovog filma Petar, koji je režirao film. Jer da niije bilo njega da ovo sve iskontroliše, ne bi ovo bilo ovako - naglašava glimac.

Osvrnuo se i na komentare koje je imao dok su se snimale ratne scene, sa puškama. Jednom prilikom je izjavio da mlađi glumci ne znaju da drže pušku, a kamoli da pucaju iz nje.

Film obiluje potresnim scenama/ Foto: Privatna arhiva

- Mlade kolege su mlade kolege. Rat je nešto što je, na svu sreću, daleko od nas. Međutim, rekao bih da to baratanje muškošću nekako fali ovoj mladoj generaciji, ali su oni kroz ovaj film sazreli - kaže nam Lazar kroz osmeh.

Ne mogu, a da ga ne pitam da li je ostao pri izjavi da je ovo poslednji njegov film i da ga više nećemo gledati na velikom platnu. Šta nam je legenda srpskog glumišta odgovorila, pogledajte u videu na početku teksta.

VIDEO: Petar Ristovski o filmu "Kralj Petar"

(J. Stakić/j.stakic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA