Svi smo plakali kada je ubijen u "Vojnoj akademiji", zbog uloge u "Korenima" smo ljuti na njega, a sad igra srpskog vojnika uz Kralja Petra I (FOTO) (VIDEO)

Radovana Vujovića za nešto manje od mesec dana gledaćemo u filmu o neverovatnom srpskom junaštu, o kom je pisala cela Evropa

  • 3

Kada je ubijen u "Vojnoj akademiji", cela Srbija je plakala. Zbog tumačenja uloge Vukašina u "Korenima" ljute se na njega, a kakvu će emociju izazvati kao srpski vojnik u filmu "Kralj Petar Prvi" - videćemo na premijeri, 5. decembra.

- Mislim da će film na prvom mestu izazvati emocije kod publike jer se bavi jednim teškim i blistavim periodom srpske istorije u smislu da je naš narod u Prvom svetskom ratu podneo neverovatne žrtve, da je poginulo oko milion i 25o.000 ljudi, 61% muškog stanovništva. O tom junaštvu i neverovatnim naporima je pisala cela Evropa - kaže popularni Radovan Vujović za Telegraf na premijeri trejlera "Kralja Petra".

Scene su snimane na autentičnom prostoru, na Krfu, gde je srpska vojska provela godinu i po dana. Za prelazak preko Albanije malo je reći da je potresan. Sniman je po na debelom minusu i po snegu, a glumci su na leđima nosili puške stare 100 godina.

Radovan Vujović/ Foto: Nikola Tomić

- Bilo je naporno zato što u jednom takvom filmu postoje scene bitaka koje su veoma složene i kompleksne, snimaju se nekoliko dana i u to je uključen veliki broj statista, pirotehnike, eksplozije, topovi, konji, volovi, kola... Stvarno je zahtevno sve to uklopiti tako da u pravom trenutku profunkcioniše za kadar i da se sve snimi - priseća se Vujović kako je teklo snimanje.

Scena iz filma Kralj Petar I/ Foto: Privatna arhiva

Poslednjih mesec dana gledamo ga u seriji "Koreni", koja je od prve epizode napravila veliku pometnju. Pozitivnu.

- Očekivali smo da serija dobro prođe jer je roman po kom je serija rađena fenomenalna literatura, scenario je dobar, ekipa koja se okupila da napravi tu seriju dala je sve od sebe i znali smo da smo napravili dobar posao. A onda kada se serija završila, bili smo ponosni i nestrpljivi da to publika vidi. Kada se i to desilo, ova serija je naišla na jedno kolektivno priznanje, verovatno zbog nekih možda malo lošijih prethodnih projekata koji se nisu dopali publici - kaže mladi glumac.

Žarko Laušević kao Aćim Katić/ Printskrin: RTS

Prokomentarisao je kako je to biti sin Aćima Katića, kog glumi Žarko Laušević.

- Sa Žarkom sam zaista uživao. Spremajući tu ulogu i na samom snimanju - sve je bilo kao ostvarenje dečačkog sna, dobio sam priliku da igram sa jednim glumcem kog sam gledao kao mali u toliko filmova, o kome znam toliko stvari, koji je stvarno sjajan i od kog se može puno naučiti. To je za mene jedna stara škola srpske glume u najboljem mogućem smislu i nešto od čega se uvek trudim da naučim - iskren je.

(Jasmina Stakić/j.stakic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA