Vojin Ćetković kao srpski Entoni Hopkins: Sa Brodveja stiže pravo na daske BDP-a

Komad je u Americi izveden više od 1.000 puta i nagrađen je Tonijem za najbolju dramu

  • 1

Krimi-dramu "Ekvus" Pitera Šefera o psihijatru i njegovom pacijentu - adolescentu koji boluje od patološke, religijske opsesije konjima, od sutra ćemo gledati na sceni Beogradskog dramskog pozorišta.

Reditelj Marko Manojlović odlučio je da postavi čuvenu predstavu s Brodveja i da umesto Entonija Hopkinsa glavnu ulogu poveri Vojinu Ćetkoviću.

Entoni Hopkins Printskrin: YouTube/Movieclips Coming Soon

Komad je u Americi izveden više od 1.000 puta i nagrađen je Tonijem za najbolju dramu (1975). Godine 1977. reditelj Sidni Lamet snimio je ekranizaciju s Ričardom Bartonom u ulozi psihijatra.

Vojin Ćetković Foto: Marko Todorović

Autorsku ekipu čine kostimograf Lana Cvijanović, scenograf Vesna Popović, kompozitor Samir Hodović, dok je za scenski pokret zadužen Damjan Kecojević. Pored Ćetkovića u ostalim ulogama su Miodrag Dragićević, Paulina Manov Đurđević, Nataša Marković, Ivan Tomić, Anka Gaćeša i Milica Tomašević.

Piter Šefer, jedan od najuticajnijih britanskih i svetskih dramatičara prošlog veka, dobro je poznat domaćoj publici najpre po komadu, filmu i svojevremeno kultnoj predstavi BDP "Amadeus".

(Telegraf.rs/ Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    14. novembar 2018 | 13:41

    Bas lice stasom,a i glasom. Nemanjici su mu najbolja uloga. Vreme mu je malo da odmori dosadio je.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA