≫ 

Oglasio se ministar kulture posle promena u Narodnom pozorištu

Na konkurs za novog direktora će moći da se prijavi i tek postavljena Ivana Vujić

  • 0

Posle razrešenja direktora Narodnog pozorišta Dejana Savića, ta institucija kulture dobiće i novi Upravni odbor, najavio je danas ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i naveo da u Narodnom pozorištu neće biti štrajka koji je najavljen za 22. novembar.

Novi Upravni odbor Narodnog pozorišta će u saradnji sa tek imenovanom v.d. direktorkom Ivanom Vujić raspisati konkurs za izbor novog direktora Narodnog pozorišta.

Ivana Vujić Printskrin: Youtube/TVStudioB

- Neki od članova UO su za nas veliko razočaranje, ne bih sad o tome. Sve ćemo ih promeniti - kaže Vukosavljević u gostovanju na Prvoj TV.

Nakon konkursa i odluke, Narodno pozorište bi za tri meseca moglo da dobije direktora na redovnom konkursu. Na konkurs će moći da se prijavi i Ivana Vujić.

- Ministarstvo kulure ima puno poverenje u Ivanu Vujić. Ona je naš predlog. Moći će da rukovodi kriznom situacijom i da stabiluzuje situaciju u Narodnom pozorištu - uveren je ministar.

DEJAN SAVIĆ PODNEO OSTAVKU

Za Dejana Savića je rekao da je podneo ostavku, da je o tome obavestio Vladu dopisom, da ga je Vlada razrešila i imenovala v.d. direktora.

Dejan Savić Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- To su činjenice. Nisam vršio pritiska na Savića. Imali smo sastanak pre oko 15 dana. Predoči sam mu stavove Ministarstva kulture i moje stavove -  rekao je Vukosavljević i dodao da ne bi iznosio detalje razgovora koji se odvijao u četiri oka.

Kaže da je Savić povukao pametan potez posle krize u pozorištu u interesu Narodnog pozorišta, te da je njegova odluka razumna i pravilna.

Naveo je da je nedavna odluka Savića da smeni direktora drame Željka Hubača bila "incidentna varnica" koja je izazvala požar.

Željko Hubač Printskrin: N1

- Možda niije bilo razloga za smenu, ali imao je pravo da ga smeni - kaže Vukosavljević.

Istakao je da se Ministarstvo povodom dešavanja u Narodnom pozorištu nije stavljalo ni na čiju stranu, te da njegovo prisustvo na nedavnom protestu glumaca nije značilo da time podržava njihove zahteve.

- Dobili smo informacije da je moguće da dođe do incidenata i hteli smo prisustvom to da sprečimo. To je bio glavni motiv dolaska - objasnio je ministar.

Jednočasovni štrajk glumaca na koji je Vukosavljević došao Foto: Tanjug/Dimitrije Gol

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA