Veliki uspeh Filmskog centra Srbije

Kraj godine u srpskoj kinematografiji obeležile su velike premijere domaćih filmova, koji su vratili publiku u bioskope

  • 1

Dok „Južni vetar“ ide ka cifri od milion gledalaca, „Zaspanka za vojnike“ i „Kralj Petar I“ vraćaju u srpsku kinematografiju velike istorijske teme. Svi ovi filmovi podržani su od Filmskog centra Srbije, a novi Upravni odbor, na čelu sa Jelenom Trivan, kao programski cilj izneo je povećanje budžeta za kinematografiju, podršku velikim nacionalnim temama i vraćanje publike u bioskope.

- Jedan od naših ciljeva je ispunjen i lično se zbog toga osećam vrlo ponosno. Naime, Filmski centar Srbije će od svog osnivanja imati najveći budžet u 2019. godini. Tome je prethodila naša velika borba protiv onih koji su konstantno narušavali ugled FCS, kao i pojedinih državnih organa koji su radili na smanjenju budžeta za kinematografiju. Ovaj budžet doživljavam kao izraz poverenja Vlade svima nama i obećavam da će i 2019. godinu obeležiti veliki filmovi, te da ćemo srpsku kinematografiju vratiti na mesto koje joj pripada - izjavila je predsednica Upravnog odbora, Jelena Trivan.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA