≫ 

Serija "Koreni" je završena, gledaoci ne suše obraze: "Javite svim glumcima da aplauz traje do zauvek"

Laušević, Šušljik, Đorđević, Jezdić i Mićalović nam ni na kraju nisu dali mira

  • 62

Poslednja epizoda serije "Koreni" emitovana je večeras na RTS-u. Gledaoci su se u njoj suočili sa mnogo bola, ljubavi i smrti, ali nadasve, sa otkrićem koliko su "principi" i "ideali" nejaki pred tim osećanjima i konačnim krajem.

Simka (Sloboda Mićalović) tako umire i na samrtnom odru odlučuje da laže zarad ljubavi.

- Tvoj je, kunem se - gleda ona Đorđa (Igor Đorđević) u oči dok govori neistinu o Adamu, spremna da i u pakao ode, ako će tako dati svome detetu šansu za bolji život sa jedinim ocem koga zna.

I na samrtnoj postelji Simka Katić će se boriti za sina Printskrin: RTS

Vojnik u kafani, zaklet da brani i čuva, bahato gazi svoju zakletvu.

- Narod je žedan naših batina - kaže on, pre nego što mu Nikola prereže grkljan.

Nadalje, Vukašin (Radovan Vujović) se sprema da, za ministarsku poziciju, uđe u stranku o kojoj je imao najgore mišljenje u prvoj epizodi. Aćimovi politički ideali dave se u dvenim okolnostima, dok njegovi saborci bacaju svoje pred vešala. Čak i Aćim (Žarko Laušević), opsednut idejom o porodici i nekim budućim Aćimovićima, priznaje da su se "Katići rodili slučajno".

Politički ideali pali u vodu Printskrin: RTS

Nikola (Goran Šušljik) ostao je jedini veran svojim ličnim principima do kraja. Njegova ljubav prema Simki, koja ni pored najjače želje nije uznemirila nju, niti njene bračne zavete, ovde dolazi do izražaja.

-  Smrti se, ionako, ne vredi plašiti. Kada ljudi umru, svi su mladi. Ja kada umrem, biću mlad i stići ću te... Naći ću te - govori Nikola, pre nego što se nekoliko scena kasnije davi u Moravi, da se pridruži neostvarenoj ljubavi.

Printskrin: RTS

Pored ove rečenice, još je jedan trenutak zaboleo gledaoce - scena kada se Aćim vraća iz zatvora, sreće Milunku (Dara Đžokić) koja plače kraj kovčega i ljubi joj ruku. Njegov krvavi pogled - gledaoci su teško mogli da nađu reči kojim bi ga opisali.

Ostali su iza "Korena" jaki utisci: serija kakvu smo dugo čekali, drugačija od svega na šta smo navikli, koja nam je otkrila talenat pojedinih glumaca i pokazala nam da nismo ni bili svesni koliko je Lušević dobar glumac. Serija koja je naterala ljude da se vrate knjizi, da promišljaju svoje pretke i same sebe, te da priželjukuju nastavak.

(D. D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pustite mi komentar!

    24. decembar 2018 | 11:19

    Serija vrhunski odrađena, ali sa jednom velikom falinkom, a ta falinka je Sloboda Mićalović. Žena je ledena kraljica. Nema veze sa glumom, a da ne govorim o prepotenciji i o neukusu u oblačenju.

  • Putin R.S

    23. decembar 2018 | 23:08

    Sramota me je ostaviti bilo kakav komentar za ovakvu glumu i seriju, jer nisam kompetentan da na bilo koji nacin ocenjujem ovakve glumacke gromade. Moje je da se samo poklonim do zemlje i zahvalim bogu sto ih je sve do jednog ovako podario. Hvala vam.

  • Tea

    23. decembar 2018 | 22:00

    Zasto neki reditelj ne udje u smimanje "Vreme smrti" ,to je nastavak sage o porodici Katic. Bolje da gledamo te velike serije nego Turske sto nam servira tv Pink.Za korene sve pohvale iglumcima I reditelj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA