Mileva Pavlović: Godine su mi donele mudrost, odnele jedrost tela i pružile mnoga zadovoljstva

Mileva je otkrila i šta je najviše raduje i motiviše ovih dana

  • 1
  • Šta vas najviše raduje ovih dana?

Ovih dana sam preokupirana snimanjem novogodišnjih emisija, ali me raduje činjenica da su kvalitetne, zanimljive i svečane. Raduje me igra sa ćerkom, njeno  navođenje na to šta da joj kupim za Novu godinu i to što se pravim da to ne primećujem, suprugov rođendan, odlazak u Opatiju, zdravlje mojih roditelja… raduju me pokloni, primanje i darivanje…

  • Vratili ste se na TV ekrane, a da li ćete se vratiti i pisanju?

Nikada ne prestajem da pišem, samo je u nekim trenucima fokus na različitim oblastima… nekoliko godina unazad isključivo sam se bavila naučnim radovima i monografijama… sada  se vraćam književnosti, pričama i romanima… i presrećna sam, i jedva čekam, i požurujem sebe, i svi me požuruju…

  • Forma ili suština, šta birate?

Mudrost je ne odreći se niti jednog. Suština je bitnija, ali, često, zbog  loše forme i pažljivom tragaču promakne suština. Zato je pun pogodak, ali i najteže, iskazati suštinu u adekvatnoj i privlačnoj formi. Retki su oni koji ovo umeju...

  • Da li vas više motiviše pozitivna ili negativna kritika? Koji pristup vi birate da podstičete vaše studente?

Pozitivna kritika je moj pokretač. O negativnoj intenzivno razmišljam, procenjujem i prihvatam, ali često umem da se zaustavim zbog nje i vratim unazad film. Studente hrabrim, bodrim i podstičem na proaktivnost. Nemam negativne kritike, ja to zovem blagonaklone konsultacije, koje su uvek uvod u molbu da se temeljnije pozabave učenjem i fokusiraju se.

Foto: Milica Trnavac
  • Volite filozofe klasike, a kog savremenika birate kao nekog ko ima cenjenu misao?

Slavoj Žižek, slovenački filozof, kulturni kritičar, prodoran, upečatljiv, zanimljiv, britkog uma i neponovljiv…

  • Da li su vam godine donele ili oduzele, pružile ili uskratile?

Godine su mi donele mudrost, odnele jedrost tela i pružile mnoga zadovoljstva. One su najvrednija valuta te se trudim da ih ne rasipam na besmislice.

  • Aktivni ste na društvenim mrežama. Kako gledate na fenomen društvenih mreža? Može li ta vrsta interakcije biti zamena za razgovore, dodire, nežnosti?

Društvene mreže su, u mom poimanju kategorija, samo platforma sa koje odašiljem informacije o svom radu na mnogo više adresa nego ranije, kada nisu postojale. I dalje se grlim, ljubim, dodirujem i razmenjujem nežnosti u realnom vremenu sa svojim realnim partnerom i ljudima koje uistinu volim.

  • Da li je tehnologija prednost ili teret?

Tereta nema, ako uočite prednosti. Tehnologija je savremeni pomagač praktičnom umu. Razum i um koriste sva svojstva savremene tehnologije koja ne bi ni postojala da je mislioci nisu izmislili. Dakle, tehnologija je u službi uma, a ne obrnuto.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA