Tamara Vučić na reviji visoke mode u Moskvi: Sa "ruskim Diorom" dogovorila kolekciju inspirisanu srpskim kulturnim nasleđem (FOTO)

Iako na početku devete decenije, sa svojim kreacijama putuje celim svetom, u Beogradu je boravio nekoliko puta, a poslednji put prošlog decembra, kada je u Skupštini grada modnom revijom obeležio 55 godina bogate karijere

  • 79

Tamara Vučić prisustvovala je u Moskvi retrospektivnoj modnoj reviji najpoznatijeg ruskog kreatora Slave Zajceva, na njegov poziv.

Na reviji su prikazani modeli iz kolekcija sa kojima je ruski kreator pre nekoliko decenija "izašao" u svet i predstavio svetu do tada nepoznato lice sovjetske Rusije, revijama u metropolama poput Njujorka, Pariza, Milana, Tokija, Londona, Istanbula….

U razgovoru Tamare Vučić i Slave Zajceva posle revije konkretizovana je ideja da veliki ruski kreator napravi kolekciju koja bi bila inspirisana srpskim kulturnim nasleđem.

Slava Zajcev, najpoznatiji ruski kreator, kojeg još zovu "Crveni" ili "Ruski Dior", je "ruski modni car", čije kreacije, posebno visoke mode, oduševljavaju širom sveta.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Iako na početku devete decenije, sa svojim kreacijama putuje celim svetom, u Beogradu je boravio nekoliko puta, a poslednji put prošlog decembra, kada je u Skupštini grada modnom revijom obeležio 55 godina bogate karijere.

Pravo ime mu je Vječeslav Zajcev (Vyaćeslav Zaitsev).

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Čuven po jedinstvenim haljinama i kaputima napravljenim od ručno tkanih materijala, sitnog i unikatnog etno veza, u stilu najboljih couture kreacija, oduvek je bio ambasador ruske kulture, njene estetike i tradicije.

Kritičari za njega kažu da svojom modnom vizijom uspeva da opčini i zavede publiku jednako kao na samom početku karijere, koja se veže za SSSR i rane šezdesete.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Među njegovom klijentelom i danas su mnoge svetske, a pre svega ruske javne ličnosti.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA