"Poslednji argonaut" na Kolarcu

O knjizi, objavljenoj u Glasnikovj kolekciji „Glasovi“ koju je uredio Petar V. Arbutina, osim direktorke Službenog glasnika Jelene Trivan, govorili su još autor i urednik, Ana Stišović, književni kritičar i prof. dr Petar Pijanović, književnik i književni kritičar

  • 2

- Mnogi ovaj roman opisuju kao idealističko delo, čak i sam Gatalica. Međutim, ja ga vidim kao univerzalno štivo, koje nas podseća da je sadašnjost samo tren i da se čitav život temelji na našim sećanjima, uspomenama, a posebno emocijama. Novim romanom Gatalica je uspeo da dotakne svakog od nas i podseti na neke stvari koje u današnje, užurbano vreme, često zaboravljamo - istakla je Jelena Trivan, direktorka Službenog glasnika, na promociji knjige „Poslednji argonaut“, Aleksandra Gatalice, pri čemu se posebno osvrnula na mnogobrojne nagrade kojima je ova knjiga već nagrađena.

Foto. Promo

Književno veče posvećeno romanu „Poslednji argonaut“, Aleksandra Gatalice, koji je sigurno jedan od najznačajnijih pisca današnjice i dobitnik NIN-ove nagrade, održano je sinoć u Maloj sali Kolarčeve zadužbine u prisustvu brojnih ličnosti iz javnog života. O knjizi, objavljenoj u Glasnikovj kolekciji „Glasovi“ koju je uredio Petar V. Arbutina, osim direktorke Službenog glasnika Jelene Trivan, govorili su još autor i urednik, Ana Stišović, književni kritičar i prof. dr Petar Pijanović, književnik i književni kritičar.

Foto. Promo

"Zaboraviti sve ili se sećati svega – šta je veće prokletstvo?" slogan je romana čiji glavni junak najednom zaboravlja svoju privatnu istoriju. U nadi da će pronaći lek za amneziju, stiže u zavod u kojem ga dovode na prag potpunog sećanja na čitave epohe i sve ljude koje su u njima živeli.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA