≫ 

Stiže nastavak "Korena", snimaće se "Vreme smrti": Adama Katića glumi omiljeni srpski inspektor, a pored njega je i lepa žena Vujadina Savića

Andrija Kuzmanović glumiće Adama Katića, dok će Mirka Vasiljević igrati ćerku Vukašina Katića

  • 13
Mirka Vasiljević, Andrija Kuzmanović

Foto: A. Nalbantjan

U nastavku popularne serije "Koreni" stižu i važna glumačka pojačanja. Andrija Kuzmanović glumiće Adama Katića, dok će Mirka Vasiljević igrati ćerku Vukašina Katića u nastavku serije "Koreni" koja će se snimati po romanu "Vreme smrti" Dobrice Ćosića.

Zvezda hita "Senke nad Balkanom" okušaće se u ulozi unuka Aćima Katića, odnosno sina koga je Simka podmetnula svome mužu Đorđu Katiću. Pojačanje Žarku Lauševiću, Igoru Đorđeviću i Radovanu Vujoviću biće i supruga fudbalera Vujadina Savića, koja će oživeti mladu bolničarku Milenu.

- Poneseni velikim uspehom "Korena", producenti su odlučili da ekranizuju i Ćosićev roman "Vreme smrti", koji donosi nastavak sage o Katičima. Iako još nisu dogovorili tačan datum početka snimanja, već razmišljaju o glumačkim pojačanjima, a prvi na listi su Mirka i Andrija - navodi izvor upućen u dešavanja.

Printskrin: Rts

On podseća da je Adam Katić, kog je Simka dobila sa slugom Tolom, u nastavku odrastao mladić, koji odlazi u ratb i piše pisma svom dedi Aćimu:

- Adam je u "Korenima" opisan kao napredniji i krupniji dečak u odnosu na svoju generaciju, pa im je Kuzmanović prvi pao na pamet. Takođe smatraju da je Mirka idealna za ulogu mlade Milene, Aćimove unuke sa kojom on nije u kontaktu. Milena se kao bolničarka prijavljuje u vojsku na početku Prvog svetskog rata - kaže izvor.

Reditelj Ivan Živković potvrdio je da planira da snima nastavak "Korena", ali nije želeo da priča o ulogama.

- "Vreme smrti" je ogroman izazov i naravno da se posle uspeha "Korena" osećam spremnim da krenem u toliko ozbiljan projekat - naveo je Živković, dok je Andrija Kuzmanović istakao da bi mu bila čast da se nađe u ovom projektu.

VIDEO: O Lauševiću, strasti, liberalima, naprednjacima i tumačenju Ćosića: Goran Šušljik o seriji koja je oduševila Srbiju:

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nensi

    21. januar 2019 | 10:01

    Ovo je sjajna vest!!! Bilo bi tužno da se ne nastavi i sledeća sezona kad već ima dosta materijala. Biće lakše ekranizovati " Vreme Smrti" jer scenario zapravo i postoji!! Naravno treba sve to doraditi. Ali ne sumnjam da će ova ekipa koja dobija da uradi to do savršenstva. Naravno to dosta košta ali eto prilike da se RTS "otvori" za pravi projekat!!! Srećno!!!

  • Praksa

    21. januar 2019 | 11:05

    Izvinjavam se ali supruga je privatno,ovde se radi o poslovnom angazmanu te nema potrebe da je potpisujete kao suprugu doticnog gospodina.

  • Mslm da

    21. januar 2019 | 08:58

    Bilo bi dobro da se nekada pojave i mlađi glumci, kojih je dosta. Stalno gledamo iste face, godinama. Kao da su pretplaćeni za uloge....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA