Veliki fajt uživo: Da li treba da ječi "kroz šljivike i livade" sa scene Rade Marković? (VIDEO)

Dodela "Balkanskih nagrada 2019" zakazana je za 21. februar

  • 1

Estradi nije mesto na sceni Beogradskog dramskog pozorišta. Više od 20 glumaca ovog teatra smatra da je odluka da se scena "Rade Marković" ustupi manifestaciji "Balkanske nagrade 2019" poslovno loša jer je to manifestacija šunda, kiča i najgoreg ukusa.

Zato od upravnika Slobodana Ćustića traže da otkaže gostoprimstvo. Inače, dodela nagrada je zakazana za 21. februar.

Dvoje glumaca branilo je stavove zaposlenih BDP-a, Printskrin/Youtube: PRVA

Glumci BDP-a Paulina Manov i Ivan Tomić gostovali su u "Jutru sa Jovanom i Srđanom" na TV Prva i rekli da zaposleni u ovom pozorišti nemaju ništa protiv organizatora ove manifestacije, samo da joj nije mesto u BDP. Prema rečima voditeljke Jovane Joksimović, stiče se utisak da je problem u Dragani Mirković i tome što je ona jedan od učesnika.

- To nije tačno, mi nijednog trenutka nismo pomenuli gospođu Mirković, to je stvar medija koji su doneli senzacionalističku vest kroz naslov "Glumci BDP-a protiv Dragane Mirković", mi nikoga poimence nismo pomenuli - rekla je Paulina Manov, glumica.

Dragana Mirković, Foto: Nikola Tomić

- Manifestacija može da se održi na nekom drugom mestu. problem je što estradi nije mesto na scenama pozorišta. Pozorište je ustanova kulture, ima svoj statut, program, repertoar, svoju politiku - rekao je Tomić.

Dejan Jovanović, producent i vlasnik licence "Balkanske nagrade" rekao je da je sala "Rade Marković" iznajmljena, da je prostor plaćen i da mu nije jasno zbog čega se zaposleni tog pozorišta toliko bune.

Dejan Jovanović, vlasnik licence, Printskrin/Youtube: PRVA

Na pitanje zašto su odabrali BDP za ovu manifestaciju, i sa kim je pregovarao, on je rekao:

- Dogovarao sam sa pravnicima koji rade u pozorištu. Pregovarao sam sa Goranom Stojiljkovićem, direktorom marketinga BDP, iz pozorišta, on me je poslao u pravnu službu. Napravljen je ugovor… Sa njim sam dogovarao oko svega - rekao je Jovanović.

Na Sceni "Rade Marković" te večeri bi, kako se u najavi kaže, između ostalih trebalo da nastupe Željko Bebek, Kiki i Piloti, Željko Vasić, Valentino, Željko Samardžić, Van Gog i zvezda večeri - Dragana Mirković. Uz specijalne goste.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    12. februar 2019 | 15:55

    Naši folk pevači nastupaju u Sidnejskoj operi, pariskoj Olimpiji i drugim velikim, kultnim, dvoranama i ustanovama kulture. Mnogo većim od ovog našeg pozorišta. Na Zapadu je uobičajeno i da velike svetske zvezde nastupaju u pozorištima. Niko nikada nije pravio problem zbog toga a ipak imaju daleko bogatiji kulturni život nego mi. Imaju bolje predstave, bolje filmove i veće umetnike. Takođe, ti glumci rado snimaju reklame, glume u spotivima Šabana Šaulića i Halida Bešlića, a mnogi od njih i u filmovima Lepe Brene i Dragane Mirković. Pa Dragan Nikolić i Milena Dravić su imali TV emisiju u kojoj su im gostovale estradne zvezde, a neretko su imali i zajedničke tačke. I oni su deo estrade. Sve je ovo smešno i licemerno. Bune se samo oni koji nikada nisu ostvarili zapažene i vredne uloge zarad nekog sitnog, ličnog zadovoljenja i prividnog osećaja pripadnosti nekakvoj kulturnoj eliti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA