≫ 

Ivan je i keramičar i glumac: Obukao je majstorski mantil i diplomsku monodramu odbranio u rodnom selu Lugavčini

Ivanov profesor Ivan Jevtović nije krio zadovoljstvo

  • 2

Da kultura postoji i u najmanjem selu Srbije, dokaz je diplomska monodrama Ivana Todorovića, koju je izveo u svojoj rodnoj Lugavčini kod Smedereva. U predstavi, kao i u životu, on je glumac i keramičar.

Od svoje desete godine, Ivan Todorović je, pomažući ocu, počeo da lepi pločice. Sa isto toliko godina je odlučio i da postane glumac. Svoju diplomsku monodramu premijerno je izveo u rodnom selu. Ne odustaje ni od jedne ljubavi.

- Ako dođe uloga u seriji ili filmu, prihvatiću je, a ako nije tako, zašto se onda ne bih bavio keramikom, koja mi pomaže u egzistenciji - rekao je Todorović.

Predstava Ti odluči, ja ne mogu napisana je prema događajima iz života Ivanove porodice. Dominantni junak je, naravno, otac.

Printskrin/Rts

Govoreći o diplomskoj monodrami svog sina, Dragan Todorović smatra da je Ivan to stvarno doneo na nekakav komičan način. „I stvarno sam zadovoljan svojim likom u predstavi“, istakao je ponosni otac.

Svoje zadovoljstvo ne krije ni Ivanov profesor, Ivan Jevtović:

- Za mene je on u grupi ljudi, studenata sa moje klase, koji su imali hrabrost i smelost da upravo nešto što je aktuelna svetska dramaturgija podražava u potpunosti, a to je da iskreno istupite sa svojim dilemama i pitanjima.

Predstavi su se posebno obradovali i meštani Lugavčine, od kojih su neki upoznati sa dešavanjima u predstavi.

Profesor Vladimir Jevtović jednom je rekao da za pozorište nije bitna lokacija, niti opremljenost scene, već je dovoljno da na istom mestu bude spreman glumac i publika koja želi da ga čuje. To Ivan iznova dokazuje.

VIDEO: Vodoinstalater sa rejva došao da popravlja cevi:

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA