≫ 

Izložbe murala, kolekcionari patika, muzički nastupi i plesna takmičenja: Beograd je domaćin najvećeg festivala urbane kulture u regionu (FOTO) (VIDEO)

I ove godine najavljen je bogat muzički program, ali i dan rezervisam za edukacije

  • 0

Najveći festival urbane kulture u regionu, 2Hot4Stage Fest, održaće se od 22. do 24. februara u Beogradu.

Na festivalu će, pored brojnih ljubitelja i umetnika ulične scene sa prostora bivše SFRJ, gostovati i umetnci iz Francuske, Ukrajne, Grčke i Austrije.

U okviru događaja organizovani su muzički nastupi, izložbe murala, bazar domaćih brendova, izložba kolekcionarskih modela patika, plesna takmičenja, umetnički performansi, mini tattoo i barber konvencije.

Jedan dan biće rezervisan za "dan edukacije", sa radionicama internacionalnih afirmisanih umetnika, kao i žurkama koje će obeležiti nekoliko najboljih regionalnih DJ-eva.

Foto: 2Hot4Stage

Putem radionica, takmičenja i performansa, stotine afirmisanih i neafirmisanih umetnika imaće priliku da uče, razmene znanje, da se takmiče i nastupe u okviru programa koji će biti održan u Dorćol Platzu.

I ove godine je najavljen bogat muzički program. Nastupiće dobro poznati, renomirani izvođači: Bad Copy, Sizip, Kendi, Frenkie, Indigo, Kontra, Rezon, DJ Rokam, Enzzy, Bege Fank, i DJ tim "White city soul".

Foto: 2Hot4Stage

Festival se ne obraća samo akterima scene koji duže vreme uspešno deluju u regionu, već poziva i uključuje hiljade mladih ljudi koje su zainteresovani za prateći program.

Ovogodišnji festival nosiće ime "Urbani Krugovi" i isticaće važnost u povezivanju i razmeni ideja među mladim kreativnim ljudima i promociju sportskog načina življenja kroz određene umetničke forme.

Organizator festivala je Udruženje "2Hot4Stage" čiji je cilj promocija Hip Hop i urbane ulične kulture koje postoji u Beogradu već 12 godina. Prvobitno je nastalo kao plesna škola street style plesova.

Pre četiri godine članovi ove trupe dolaze na ideju da stvore prepoznatljiv događaj kao mesto za međusobno upoznavanje i povezivanje umetnika sa područja Balkana svih uličnih i hip hop delatnosti, kao i da izgrade platformu koja bi bila podrška mladima koji žele da se izraze koristeći neku od formi urbane subkulture bilo da su u pitanju ples, muzika, ili crtanje.

VIDEO: On nije urban

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA