≫ 

Frontmen benda Irie FM Vukašin Marković preporučuje tri knjige čitaocima Telegrafa

Muzičar je izdvojio dela koja bi svako trebao da pročita

  • 0

Svaka knjiga u sebi nosi posebnu poruku, koja kod ljudi budi različite emocije. Bilo koje delo koje pročitamo nudi drugačiji pogled na život, a ono najupečatljivije nas uvek natera da se zamislimo. U širokom spektru romana domaćih i stranih pisaca uživaju i naše poznate ličnosti.

Danas za čitaoce Telegrafa knjige preporučuje poznati muzičar Vukašin Marković, frontmen benda Irie FM.

"Travnička hronika" - Ivo Andrić

Ovo je istorijski roman pisan za vreme Drugog svetskog rata, ostvaren po modelu evropskog realističkog romana. Obuhvata vreme od 1807. do 1814. godine i po tome predstavlja klasičan roman više od bilo kojeg drugog Andrićevog romanesknog ostvarenja. Roman je ispripovedan u trećem licu i sklopljen je od prologa, epiloga i 28 poglavlja.

Hronika o Travniku je beletristički sedmogodišnji letopis koji obrađuje vreme boravka stranih konzula u tom vezirskom gradu. Počinje dolaskom francuskog konzula, a završava se odlaskom drugopostavljenog austrijskog konzula.

"Besnilo" - Borislav Pekić

Biološka katastrofa, u razmerama nepoznatim savremenoj istoriji, pogađa londonski aerodrom Hitrou u jeku letnje sezone. Usled mutacije virusa besnila u jednoj naučnoj laboratoriji, epidemija se širi zastrašujućom brzinom jer nijedna vakcina ne deluje.

U karantinu, koji obuhvata ogroman kompleks, zateklo se na desetine hiljada putnika i nameštenika aerodroma...

"Opis smrti" - David Albahari

Priče Davida Albaharija u knjizi Opis smrti poseduju sve dobre osobine ovog autora iz prethodnih knjiga – jednostavnost izraza, odabrane prizore iz svakodnevnog života književnih junaka, nijansiranu fabulativnu liniju teksta, autobiografske i autofikcijske motive, najčešće zasnovane na relacijama iz porodičnom života ili na odnosima dva bića koja se vole ali koja pri tom stalno teže punoj slobodi vlastite ličnosti.

Jedna od Albaharijevih pripovedačkih tema jeste i pitanje poetike, jezika i smisla priče.

Čitajte nas i dalje, jer vam donosimo još preporuka poznatih ličnosti, kako bi što lakše izabrali štivo za čitanje.

VIDEO: Ummm bebo kad Beban bira!

(Telegraf.rs/B.Š./A.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA