≫ 

Otišao je čuveni gitarista Ozi Ozborna: Berni Torme umro dan pred svoj 67. rođendan

Berni Torme je rođen 18. marta 1952. godine u Dablinu

  • 0

Nekadašnji gitarista Ozi Ozborna, Berni Torme (66), preminuo je u nedelju 17. marta nakon komplikacija uzrokovanih gripom.

Hard rok gitarista nedavno je primljen u bolnicu i stavljen na aparate za disanje. Vest o njegovoj smrti postavljena je na njegovoj zvaničnoj Fejsbuk stranici, a njegova porodica izdala je saopštenje u kojem navode da je Torme umro spokojno dan pre 67. rođendana, okružen svojom porodicom.

- Bio je na aparatima zadnje četiri nedelje u londonskoj bolnici nakon komplikacija uzrokovanih gripom. Berni će ostati zapamćen po tome što je posvetio svoj život muzici pet decenija. Veoma će nam nedostajati - napisala je porodica, piše altpress.com.

Torm je takođe svirao u solo bendu Jan Gilana. Njemu se pridružio 1979. i u bendu ostao dve godine. Napustio ga je zbog svađe oko novca.

Solo bendu Ozija Ozborna pridružio se nakratko 1982. kao zamena za Rendija Roadsa, nakon njegove smrti u avionskoj nesreći.

Muzikom se bavio oko 50 godina.

Berni Torme je rođen 18. marta 1952. godine u Dablinu.

VIDEO: Završena je era najboljih žurki, planetu napustio Kit Flint

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA