Dobrica Erić sahranjen u svom zavičaju: U Donjoj Crnući od velikog pesnika za decu oprostili su se porodica i poštovaoci

Na večni počinak našeg velikog pesnika ispratili su porodica, prijatelji, poštovaoci i meštani

  • 6

Srpski književnik, pesnik, prozni i dramski pisac Dobrica Erić sahranjen je danas u svom zavičaju u mestu Donja Crnuća kod Gornjeg Milanovca u prisustvu porodice, prijatelja, poštovalaca i meštana.

Od jednog od naših najznačajnijih pesnika za decu oprostili su se predstavnici Udruženja književnika Srbije, Prosvetno-kulturne zajednice, udruženja Adligat...

Dobrica Erić je bio član Udruženja književnika Srbije i član Udruženja za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju "Adligat".

Muzeju srpske književnosti u okviru ovog udruženja ostavio je veći broj svojih rukopisa i knjiga, a pre samo četiri meseca, preko svoje unuke Nevene Damljanović, ovom udruženju je na poklon poslao svoj sat, svoj omiljeni nož za pisma i svoje naočare, kao i jedan potpisani primerak svoje nove knjige u izdanju Srpske književne zadruge za Zbirku Dobrice Erića koje formira ovaj muzej. 

U Muzeju srpske književnosti od ponedeljka će biti otvorena posebna izložba posvećena velikom pesniku. 

Predsednik Udruženja Viktor Lazić kaže za Tanjug da vitezovi poezije nikada ne umiru.

- Dobrica nam je bio veliki prijatelj. Naše prijateljstvo takođe ne može imati kraj. U Našoj knjizi utisaka on je napisao, prilikom jedne od svojih poseta: "Danas sam doživeo nešto toliko lepo i neobično, da mi izgleda skoro nestvarno. Sutra kad se probudim, plašim se da ne pomislim da sam sve ovo sanjao'', kao i da je naša institucija ''nešto najlepše što sam poslednjih godina video u ovom gradu i ovoj večno nagrđenoj srpskoj kulturi'' - kazao je Lazić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S. M .

    31. mart 2019 | 18:18

    Spavaj mirno tvoj zadnji san. Neka ti dusa bude onoliko mirna koliko si dao svome rodu veliki Dobrice Ericu.

  • Dr

    31. mart 2019 | 19:18

    Bitno da je vasarski pevac sahranjen u alek Ji velikana...slava ti veliki covece

  • Aha

    1. april 2019 | 07:55

    Za njega li nema mesta u ALEJI VELIKANA sramota za drzavu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA