≫ 

Snimiću film o Jasenovcu: Kusturica otkriva kako će izgledati ovo značajno istorijsko ostvarenje

Film je sada u mislima, to mu je možda i najlepša faza, kaže on

  • 13

Reditelj Emir Kusturica saopštio je danas da je pristao da, uz pomoć Ministarstva kulture Srbije, snima film o logoru Jasenovac

Kada bude snimao film o Jasenovcu i kada dođe vreme za to, zatražiće, kazao je, podršku Republike Srpske i srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika.

- Naravno, uz uslov da film stane na noge. On je sada u mislima, to mu je možda i najlepša faza. Kada bude u fazi konstrukcije, onda će biti ideja da nam moj dobar drug (Dodik) pomogne - rekao je Kusturica za Srnu, prenela je RTRS.

Kada je reč o snimanju na autentičnim lokacijama kao što je Donja Gradina, koja je bila deo jasenovačkog logora, Kusturica je rekao da je problem ono što je najskuplje, a to je izgradnja logora, pošto nema traga o njemu.

- To je bio savršen zločin koji, evo, posle 60 i više, čak 70 godina, dobija svoj novi život - rekao je Kusturica.

Kusturica, koji je saopštio da je pristao da uz pomoć Ministarstva kulture Srbije snima film o logoru Jasenovac, rekao je da će biti snimano na autentičnoj lokaciji, ali malo dalje od Gradine.

VIDEO: Kusturici nagrada iz Afrike koju je dobio i Nelson Mandela

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA