Najpreciznija slika jednog genija: Objavljena biografija Leonarda da Vinčija, a svoj primerak već možete nabaviti i u Srbiji

Glavni izvor informacija bila je Leonardova beležnica

  • 1

Kapitalno delo - "Leonardo da Vinči" iz pera najvećeg pisca biografija Voltera Ajzaksona, nekadašnjeg direktora Aspen instituta, predsednika CNN-a i glavnog urednika lista" Tajm", a u prevodu Gorana Skrobonje predstavljeno je u Beogradu.

Ajzakson je lično obišao sva mesta u kojima je živeo i radio da Vinči, slikar, arhitekta, izumitelj, a kao glavni izvor informacija poslužila mu je Leonardova beležnica (većina se čuva u Vindzoru), kojima je Ajzakson imao pristup.

- Na osnovu hiljada stranica iz ovih neverovatnih beležnica i na osnovu novih otkrića o njegovom životu i radu, Volter Ajzakson nam razotkriva velikog umetnika i naučnika povezujući Leonardovu umetnost i nauku - rekla je ona.

„Mona Liza“ ili „Đokonda“, Leonardo da Vinči, oko 1519. godine. Foto: Wikimedia Commons/Musée du Louvre

Goran Skrobonja je preneo neke od ocena kritičara da je reč o "moćnoj priči jednog uzbudljivog uma i života (Njujorker), da je to "najpotpunija, najpreciznija slika jednog genija", a Ajzakson je poput renesansnog čoveka koga pokreće neiscrpna želja za otkrivanjem (Tajms of London).

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA