≫ 

Ubila je svoje sinove, a sada luta zemljom, tražeći decu koja liče na njenu: Ovo je najužasnija priča Meksika (VIDEO)

Legenda koja se prenosi s kolena na kolena još je strašnija od filma "Prokletstvo tugujuće žene"

  • 0

Recite ime "La Ljorona" u Meksiku i deca oko vas će pobeći glavom bez obzira. Toliko je u njihovoj svesti duboka i zatrašujuća priča o ovoj pokojnici, ekranizovana i u filmu "Prokletstvo tugujuće žene", koji se trenutno emituje u našim bioskopima.

Legenda kaže da je ova "žena koja jeca" za života počinila toliko užasna dela, da njen duh već vekovima luta zemljom, zarobljen u smrti, tragajući za onim čije je živote odnela. Deci, pre nego što zaspe, šapuće svoje ime na jastuku...

Ali nije uvek bilo tako. Nekada se La Ljorona zvala Marija i bila je prelepa, ali gorda, mlada devojka. Uprkos svom siromaštvu, privukla je pažnju jednog bogataša, koji se toliko zaljubio u nju da ju je oženio, uprkos protivljenju njegove porodice.

Marija i njen muž dobili su dvoje dece, ali nakon nekoliko srećnih godina, on počinje da provodi sve manje vremena kod kuće, ignoriše Mariju, ali svu pažnju posvećuje njihovoj deci. Jednog dana Marija je šetala i videla svog muža i decu sa nekom drugom ženom.

Poludela od besa i ljubomore, Marija odlučuje da preljubniku nanese isti onaj bol koji je on njoj naneo. I baca njihovu decu u reku, gledajući kako se dave i tonu. Tek kada ih je voda progutala, Marija shvata šta je uradila.

- Mis ihos (moja deca, moji sinovi) - urlala je ona, trčeći niz obalu reke. Pokušala je da ih spase, ali nije mogla da ih nađe u vodi. Marija se onda ili sama udavila, ili je umrla od tuge i kajanja. Sahranjena je u selu naredni dan.

Ipak, iste noći, seljani su čuli ženu koja kroz plač zapita: "Gde su mojda deca?". Videli su figuru u dugoj beloj haljini, baš onakvoj u kojoj je Marija sahranjena, kako šeta niz obalu reke.

Neki kažu da je Marija došla do Vrata Raja, ali su tu odbili da je prime. Umesto toga prokleli su je i poslali u Čistilište na zemlji, da tu ostane sve dok ne pronađe svoje mališane.

KADA ČUJETE NJEN VAPAJ, BEŽITE

"Prikazi" je narod dao ime La Ljorona (ožalošćena, tužna žena). Pričali su da je viđaju pored reka, mora i tela onih koji su se udavili. Uvek posle mraka. Oni koji čuju njene vapaje osuđeni su na smrt. Kada njeno jadikovanje zvuči blizu, ona je daleko, ali ako ga čujete u daljini, znači da vam je veoma blizu.

Tokom godina priča se razvila. Sada ljudi pričaju kako ona otima decu koja liče na njenu. Drugi tvrde da žena u belom napada muževe koji varaju svoje žene. Ipak, sve priče imaju jedno zajedničko - kada ona počne da plače, bolje počnite da bežite.

MESTO U POP KULTURI

La Ljorona se prikazuje ili je inspirisala nekoliko predstava, romana i najmanje 8 filmova, što meksičke, što američke produkcije. Poslednji film "Prokletstvo umiruće žene" ("The Curse of La Llorona"), u režiji Majkla Čejvsa ( "Prizivanje zla 3"), trenutno se emituje u srpskim bioskopima. Film je izdanak "Prizivanje zla" ("The Conjuring") horor talasa. U njemu Linda Karedlini glumi Anu, ženu čiji je pokojni muž bio Latino i čiju decu ovaj duh počinje da muči.

A ako vam cela ova priča deluje poznato, setite se pilot epizode vrlo popularne serije "Lovci na natprirodno" ("Supernatural"), u kojoj Din i Sem uništavaju duh žene, koja je udavila svoje dvoje dece u kadi, nakon što je saznala da je muž vara, a onda se bacila sa mosta u reku. Njen duh sada luta auto-putem, stopirajući vozače, uglavnom muškarce, i ubija ih nakon što sazna da su neverni.

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA