Telegraf i Vulkan vam poklanjaju odabrana dela povodom Svetskog dana knjige

Sve što je potrebno da uradite jeste da nam pošaljete svoje podatke (ime, prezime, adresu i broj telefona) na mail karte@telegraf.rs sa naznakom koji knjigu želite

  • 3

Foto: Promo

U slavu jednog od najvećih čovekovih izuma – pisane reči, Vulkan izdavaštvo tradicionalno obeležava Svetski dan knjige.

Samo 23. aprila na sajtu Izdavaštva www.vulkani.rs pripremljen je specijalni popust od dodatnih 30% na celokupan asortiman, koji se sabira sa već postojećim popustom.

Ovaj simboličan datum u svetskoj književnosti, obeležen smrću velikana Migela de Servantesa i Vilijama Šekspira, prilika je da se podsetimo značaja koji knjige kao otelotvorenje ljudske kreativnosti i želje za deljenjem znanja imaju u našem životu. Istorija pisane reči je ujedno i istorija čovečanstva, a knjige igraju veliku ulogu ne samo u ličnom ispunjenju već i kad je reč o društvenim promenama. Osim što su izvori informacija, znanja i ideja, predstavljaju sponu putem koje se prenose poruke kroz prostor i vreme i na taj način povezuju generacije širom sveta.

U čast pisanoj čaroliji koja odoleva vekovima i tehnološkim promenama, pozivamo vas da posetite naš sajt www.vulkani.rs, napravite spisak na vreme i obogatite svoju biblioteku jedinstvenim naslovima Vulkan izdavaštva.

Foto: Promo

Praznik knjige osim na sajtu obeležavamo i u Vulkan knjižarama!

Samo 23. aprila kupovinom izdanja Vulkan izdavaštva u svim Vulkan knjižarama ostvarujete 20% popusta. Popust se ne sabira sa članskim popustom i ne odnosi se na akcijske i već snižene cene.

Iskoristite jedinstvenu priliku i posetite  najbližu Vulkan knjižaru 23. aprila! Upotpunite svoju biblioteku najlepšim naslovima Vulkan izdavaštva!

Spisak Vulkan knjižara:

Vulkan Aviv Park Pančevo, Vulkan Banovo Brdo, Vulkan Big Cee, Vulkan Big Fashion, Vulkan Čačak, Vulkan City store, Vulkan Delta City, Vulkan Forum Shopping Center Niš, Vulkan KCB, Vulkan Merkator Beograd, Vulkan Merkator Niš, Vulkan Novi Sad, Vulkan Plaza Kragujevac, Vulkan Promenada, Vulkan Rajićeva, Vulkan RK Zvezda Zemun, Vulkan Roda Centar Šabac, Vulkan Sremska, Vulkan Tašmajdan, Vulkan Ušće Shopping Center, Vulkan Užice, Vulkan Voždovac, Vulkan Zmaj Jovina Novi Sad, Vulkan Zrenjanin.

Zbog ovako lepog datuma portal Telegraf.rs odlučio je da obraduje pet čitalaca, sa po jednom knjigom sa spiska:

1. Mudar roditelj, srećno dete (priručnik za uspešno vaspitanje dece)

2. Govor tela u ljubavi (popularna psihologija)

3. Ana (ljubavni)

4. Anabel (triler)

5. U čarobnoj noći (istorijska romansa)

Sve što je potrebno da uradite jeste da nam pošaljete svoje podatke (ime, prezime, adresu i broj telefona) na mail karte@telegraf.rs sa naznakom koji knjigu želite. U nastavku pročitajte malo više o knjigama, pa odlučite koju želite

Foto: Promo

1. Mudar roditelj, srećno dete, Hedvig Montgomeri (priručnik za uspešno vaspitanje dece)

Uz priručnik Mudar roditelj − srećno dete postaćete roditelj kakav ste oduvek želeli da budete!

Kada dobijete dete, život vam se iz korena promeni i krećete u uzbudljivu avanturu. Srećni ste zbog svoje nove uloge, ali i uplašeni. Mnoge stvari se, kao što i pretpostavljate, neće odvijati onako kako ste zamislili. Od vas se očekuje da budete mudri, hrabri i da znate apsolutno sve.

Kako da vaše dete bude srećno? Kako da izgradite međusobno poverenje? Kako da pripremite dete za tužne situacije koje su neizbežne? Da li je u redu da pokažete detetu da vas je naljutilo i u kojoj meri? Ukratko: šta je vaš najvažniji zadatak na čarobnom putu roditeljstva?

Prva u nizu knjiga posvećenih porodičnom životu i načinu na koji se vaspitavaju deca. Namenjena onima koji tek očekuju rođenje deteta, ali i roditeljima kojima je neophodan dobar i mudar savet.

Hedvig Montgomeri rođena je 1968. godine u Oslu. Po struci je psiholog i porodični terapeut sa preko dvadeset godina iskustva. Drži seminare pri međunarodnoj organizaciji Famlab, koja se bavi obučavanjem roditelja i staratelja. Učestvovala je u osnivanju prvog udruženja u Norveškoj koje organizuje kolektivne psihološke seanse u firmama, a bavila se i kliničkom psihologijom.

Njene knjige plod su višedecenijskog istraživanja i iskustva (profesionalnog i roditeljskog) i sadrže mnoštvo mudrih saveta koji su pomogli roditeljima širom sveta da postanu još bolji u nimalo lakom zadatku, a to je odgajanje dece.

Nema savršenih roditelja. Važno je razvijati se i iz sopstvenih grešaka izvlačiti pouke. Ponekad će se od vas tražiti mnogo više nego što ste mogli i da zamislite, ali uvek imajte na umu da se vredi potruditi jer ulažete u sopstveno dete!

Foto: Promo

2. Govor tela u ljubavi, Alan i Barbara Piz (popularna psihologija)

Za milion godina neke stvari nisu se uopšte promenile. Jedna od njih je upravo govor tela u ljubavi.Govor tela je osnova udvaranja. Pokazuje koliko smo dostupni, raspoloženi, seksualno privlačni ili očajni. Neki udvarački postupci unapred su osmišljeni, a neki su sasvim nesvesni #i instinktivni. Izuzetno su važni i za započinjanje veze i za njeno održavanje. Knjiga Govor tela u ljubavi govori baš o tome.Ova knjiga daje odgovore na pitanja koja nas najviše zbunjuju, a odnose se na pripadnike suprotnog pola. Kada je pročitate, mnoge stvari ćete sagledati jasnije i moći ćete da protumačite signale koji su vam ranije izmicali. Svi aspekti ljubavnih odnosa biće vam jasniji, bićete privlačniji i lakše ćete uvideti koga vi privlačite, opuštenije ćete zakazivati sastanke i graditi duge veze.

Foto: Promo

3. Ana, Amanda Praus (ljubavni)

Jedna ljubav. Dve priče.

Ana Kol se još kao tinejdžerka zarekla da će imati veliku i bučnu porodicu kakvu je oduvek želela. Detinjstvo je provela u domu, i to je bila jedina misao koja joj je pomogla da pregura teške dane.

Život Toma Montgomerija je naizgled savršen jer potiče iz bogate porodice. Mada nije siguran da želi dete u ovom okrutnom svetu, jer je njegovo detinjstvo bilo bez ljubavi, Tom je još kao tinejdžer obećao sebi da će pronaći srodnu dušu, nekoga ko će ga bezuslovno voleti.

Onda su se jednog dana sreli u liftu – dve uništene duše iz dva različita sveta – zavoleli se i započeli vezu. Da li će njihova ljubav biti dovoljna da prevaziđu bol iz prošlosti? Ili će Ana i Teo slomiti jedno drugom srce?

Svaka ljubavna priča ima dve strane. Ovo je Anina.

Foto: Promo

4. Anabel, Lina Bengtsdoter (triler)

Svetski bestseler # 1

„Triler koji nećete tako lako zaboraviti.“ Sunday Times

MORA DA JE PRONAĐE. PRE NEGO ŠTO BUDE PREKASNO.

Jedne letnje noći, u maloj zajednici u Gulspongu, sedamnaestogodišnja Anabel je nestala dok se vraćala kući sa zabave, a stihovi čuvene Poove pesme pojavili su se na zidu neugledne kuće. Neiskusna lokalna policija puca pod pritiskom svih nacionalnih medija, a zabrinuti građani zahtevaju odgovore. Da bi pomogla u istrazi, detektivka Šarlin Lager mora da se vrati na mesto koje je napustila kada je imala četrnaest godina, i da pobegne odatle pre nego što neko otkrije istinu o njoj.

I dok pokušava da sazna ko je Anabela i šta joj se desilo, Šarlin će se suočiti sa najstrašnijim sećanjem iz detinjstva, kada je dozvolila da neko umre…

Počinjem da trčim, hladnoća me obuzima. Ili je to strah? Čujem zvuke u daljini, možda to grane pucaju pod nogama, možda je to glas… Zašto si sad ovde, Šarlin? Zašto se pojavljuješ sad kad je prekasno?

Foto: Promo

5. U čarobnoj noći, Eloiza Džejms (istorijska romansa)

Kada je te čarobne noći ledi Perdita Selbi, porodici i prijateljima poznatija kao Popi, upoznala vojvodu Flečera, znala je da je on njena srodna duša i čovek kojeg će zauvek voleti. Ovaj đavolski privlačan muškarac bio je savršen izbor za ovu izuzetno lepu i naivnu Engleskinju, a njihovo venčanje bilo je kao iz bajke. Četiri godine kasnije, Popi i vojvoda postali su najpoznatiji par u gradu, ali blistava fasada njihovog savršenog braka krije neprijatnu tajnu – nestalo je strasti.

Međutim, vojvoda ne želi da izgubi ženu za kojom i dalje žudi i zato je rešen da je ponovo osvoji… i podseti je na vrele dane njihove ljubavi i to tako što će je opet zavesti, bezobrazno i grešno.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko cg primorje

    23. april 2019 | 10:13

    Uzeo sam danas knjigu o milutinu od danka popovica..svaki srbin treba da je procita vec sam na pola nije obimna ...a preporucio je Terza na portalu...iznenadio me je da je strastveni citalac malo nas je takvih

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA