≫ 

Sve više beba u Americi dobija ime po likovima iz "Igre prestola": Da li ćete se iznenaditi kada čujete koje je najpopularnije?

Ovo ime je prošle godine dobilo 2.545 beba u SAD

  • 1

Do pre 10 godina, kada zmajevi i vukovi još nisu zaskočili naše televizore, Arja nije čak ni ušla u listu od 1.000 najpopularnijih imena za bebe u Sjedinjenim Državama. Ali, prošle godine, 2.545 beba dobilo je ime Arja, čime je heorina "Igre prestola" bila 119. najpopularnija devojka u SAD.

Arja je sada među brojnim imenima beba inspirisanih likovima iz serije, pokazuju podaci Administracije za socijalno osiguranje.

Prošle godine, bilo je 560 beba po imenu Кalisi. Кalisi, ime za kraljicu u fiktivnom jeziku plemena Dotraki, još je popularnije od stvarnog imena Deneris, koje je dobilo 201 devojčica.

Deneris, Igra prestola, Game of Thrones

Kalisi je drugo najpopularnije ime, Printskrin: HBO

Štaviše, 434 devojčice su prošle godine dobile ime Jara, što je dovelo do 672. najpopularnijeg imena za devojčice, iz ranijih rangiranih 986. mesta. Ipak, uprkos popularnosti serije, imena mnogih ključnih likova nisu se mnogo proširila. Na primer, samo 58 beba je dobilo ime Tirion, 30 dečaka Džora, 29 devojčica Sansa i 14 dečaka Tion.

Džejmi, Lanister sa zlatnom rukom, zapravo je pao na ovoj lestvici popularnih imena. Bilo je 547 beba po imenu Džejmi u 2018. godini, što je manje od njegove najpopularnije godine 2001. kada je bilo 1.339 novorođenčadi po imenu Džejmi.

VIDEO: Ove zveri kao da su izašle iz "Igre prestola"

(Telegraf.rs/CNN)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA