≫ 

Dva gostovanja Beogradske filharmonije po Srbiji: Publika će moći da uživa u elegantom repertoaru (FOTO)

Koncerte će otvarati jedna od najboljih kompozicija svih vremena - "Mala noćna muzika"

  • 1

Da Beogradska filharmonija ne pripada samo glavnom gradu, orkestar će pokazati na dva gostovanja u Srbiji u toku iste nedelje. Najpre će održati koncert 14. maja u Domu Kulture Stare Pazove, a 17. maja u čuvenom Kur-salonu u Banji Koviljači.

Beogradska filharmonija nastupa prvi put pred publikom u Staroj Pazovi. Pod upravom dirigenta Aleksandra Kojića, koncert otvara jedna od najpoznatijih kompozicija svih vremena - Mocartova “Mala noćna muzika”, a krunišu Elgarove “Enigma varijacije”. Posebnu poslasticu predstavlja nastup Ksenije Milošević, zamenice koncertmajstora Beogradske filharmonije. Ona će kao solistkinja sa svojim orkestrom odsvirati Mocarov Koncert za violionu i orkestar br.2.

Nekoliko dana kasnije, u jednom od najlepših abijenata u Srbiji, u nedavno obnovljenom Kur-salonu u Banji Koviljači, članovi orkestra će prirediti jednako elegantan repertoar. Pored “Male noćne muzike” odsviraće i Vivaldijeva Godišnja doba, u kojima će publika iz ovog dela Srbije imati priliku da čuje ne samo Filharmoniju već i njene muzičare u ulozi solista - Jelenu Matović (Proleće), Aleksandru Milanović (Leto), Mirjanu Nešković (Jesen) i Dušicu Mladenović (Zima).

Pored nastupa u Staroj Pazovi i Banji Koviljači, Beogradska filharmonija je u toku sezone 18/19 posetila i Smederevo i Novi Sad. Sve one do kojih nije uspela ove godine da stigne, Filharmonija poziva na veliki koncert na otvorenom na Ušću, 23. juna kada će izvesti Dizni fantaziju uživo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BASA

    14. maj 2019 | 11:36

    Filharmoniji , sve cestitke za koncerte i njihov repertoar ! Hvala vam !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA