≫ 

Top 5 nezaboravnih uloga Miše Janketića: Pamtićemo ga kao Gavrila, Paligorića, ali i po ovim likovima (FOTO) (VIDEO)

Podsećamo vas na sjajne izvedbe koje je Miša Janketić ostvario na malim ekranima

  • 0

Mihajlo - Miša Janketić preminuo je danas u 81 godini. Bio je jedan od najvećih srpskih i jugoslovenskih glumaca, ali i jedan od najdražih ovdašnjoj publici. 

Iako poštovaoci pozorišta nisu propuštali predstave u kojima se pojavljivalo njegovo ime, mnogi će ga upamtiti kao Agatona iz TV drame "Ožalošćena porodica" ili čak i kao Gavrila Gavrilovića iz "Porodičnog blaga".

Podsećamo vas na još neke njegove nezaboravne uloge koje je ostvario na malim ekranima.

KOLUBARSKA BITKA

"Kolubarska bitka" je televizijski film u režiji Jovana Ristića, po scenariju Dobrice Ćosića, a u njemu Miša Janketić tumači vojvodu Živojina Mišića. Janketić je svojevremeno  izjavio da mu je ovo jedna od najboljih uloga u karijeri koju čini preko 200 pozorišnih, filmskih i TV likova.

NEPOKORENI GRAD

Mlađa publika se verovatno ne seća serije TV Zagreb o događajima koji su se odigravali u Zagrebu za vreme Drugog svetskog rata. No, u pet od ukupno 14 epizoda Janketić je tumačio vođu ustaškog pokreta pukovnika Tomića, jer su njegove zagrebačke kolege izbegavale takve uloge.

ČEDOMIR ILIIĆ

Janketić je tumačio naslovnu ulogu u ovoj ekranizaciji romana Milutina Uskokovića o čežnjivoj i tragičnoj ljubavi između dvoje visokoškolaca - Čedomira Ilića i Višnje Lazarević (Svetlana Bojković). Taj odnos prekinut je nevoljnom ženidbom Ilića sa ćerkom ministra...

GLAVA ŠEĆERA

"Glava šećera" je jugoslovenski film iz 1991. godine. Režirao ga je Dejan Ćorković, po istomimenoj pripoveci Milovana Glišića.

Mihailo Miša Janketić U "Glavi šećera" igrao je kapetana Printskrin: Glava šećera

U filmu Radan Radanović (Aleksandar Beček), predstavnik seoskih ljudi u Srbiji, dolazi u nezavidnu situaciju kada od njega kapetan Maksim Sarmšević (Janketič) traži da mu kupi glavu šećera. Zla kob ga prati tokom cele priče. Njegovu sudbinu određuju kapetan Maksim Sarmašević i zelenaš David Uzlović (Marko Nikolić), i na nju utiču neplaćeni dugovi, okrnjena glava šećera, posedovanje livade koja se dopala kapetanu.

SREĆNI LJUDI

Iako nevelika, uloga Lolinog šefa, upravnika Paligorića, ostaće u sećanju publike koja iznova i iznova gleda domaće serije.

Scene sa domarom Đokicom umele su publiku slatko da nasmeju teškoj atmosferi 90-ih godina, kada joj je smeh bio najpotrebniji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA