Više od milion ljudi se diglo na noge da se 8. sezona ponovo snimi, dan uoči poslednje epizode "Igre prestola" (FOTO)

Autor peticije citira Džokera i kaže: "Nije stvar u novcu, nego da se pošalje poruka"

  • 6

Peticija da se 8. sezona "Igre prestola" ponovo snimi, koju su fanovi pokrenuli na sajtu Change.org, prešla je milion potpisa dan uoči emitovanja finalne epizode serije.

- Dejvid Beniof i Den Vajs su pokazali da su potpuno nesposobni pisci kada nemaju već gotov materijal (tj. knjige) da se na njih oslone. Ova serija zaslužuje poslednju sezonu koja ima smisla. Izneveri moja očekivanja i učini da se to desi, HBO! - navodi se u peticiji objavljenoj na sajtu Change.org.

Iako je u pitanju ozbiljna brojka, ipak, malo ko veruje da bi ona mogla da ima pravog efekta, čak ni izvesni Dilan, koji je peticiju pokrenuo. Pre dva dana on je objasnio svoj postupak.

peticija, igra prestola Igre prestola peticija Printskrin: Change.org

- Napravio sam ovu peticiju nakon 4. epizode "Poslednji Starkovi". Bio sam razočaran i ljut. Za mene je ova peticija bila ventil. Objavio sam je i potpuno zaboravio na nju. Sve dok me kolega na poslu nije nakon nekoliko dana pitao: "Hej, jesi li ovo ti?". Peticija je imala skoro 500.000 potpisa. Ostao sam bez reči - napisao je Dilan.

Ipak, on naglašava da ga niko iz HBO nije kontaktirao i da nije razumno očekivati da da HBO ponovo snimi sezonu ili bilo koji njen deo vrati na doradu.

- Pravo je bogatstvo snimiti samo jednu epizodu i mislim da to većina potpisanika razume. Ali kao što Hit Ledžer kao Džoker reče: "Nije stvar u novcu, neko da se pošalje poruka". I mislim da ovo jeste poruka jedne frustracije i razočaranja do kosti - dodao je on.

Kako kaže, mnogi fanovi poput njega uložili su svoje vreme i stras tu ovu seriju.

-Volim ovu priču i, kako većina vas, bio sam slomljen zbog toga kako je ova sezona (i budimo realni, 7. sezona takođe) odrađena - objašnjava čovek iza koga je stalo preko milion ljudi.

Hoće li Deni pasti u ludilo i u knjigama? Verovatno, odgovara Dilan.

- Hoće li Arja ubiti Noćnog kralja. Pa on ne postoji u knjigama, tako da, možda. Hoće li Džejmi žrtvovati razvoj celog svog lika kako bi zagrlio Sersei? Sumnjam u to, ali to je odluka Džordža R.R. Martina. Nije problem u onome što smo dobili, već kako smo to dobili - ubrzani, smešni, labavi haos od sezone, propraćen dijalozima zbog kojih doživljavate transfer blama, koji ne odgovaraju likovima, kao i sa "svi su glupi" sindromom- kaže on.

Igra prestola Igre prestola završava se večeras Foto: HBO/Helen Sloan

Dilan je dodao da su Beniof i Vajs, dok su pratili knjige, stvarali najbolju TV seriju svih vremena. Niko ne sumnja u njihove talente.

- No, izgleda da su postali umorni od serije i potrčali su prema kraju, i time fanovima i glumcima učinili medveđu uslugu. Žao mi je i zbog glumaca takođe. Verujem da su neki od njih zadovoljni kako su sve završilo, ali siguran sam da su mnogi razočarani scenariom i kako su njihovi likovi završili na kraju. Dali su dušu i srce ovim likovima i imaju puno pravo da budu razočarani kao i mi - rekao je Dilan i izneo hvalospeve ekipama koje su radile na muzici, kostimima, kinematorgrafiji, CGI, tehničkim poslovima...

Svoju objavu je završio sa: "Naš je bes" (Our is the Fury), što su reči kuće Barateon.

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA