≫ 

Oglasio se Džordž R.R. Martin, pisac "Igre prestola", povodom kraja serije: "Svi pitaju hoće li moj kraj biti isti kao u seriji..."

Martin je najavio da ćemo u knjizi dobiti "takoreći, jednoroge". Da li se on opet šali sa nama?

  • 0

Džoržd R.R. Martin, pisac serijala knjiga "Pesme leda i vatre", na osnovu kojeg je nastala TV serija "Igra prestola", oglasio se povodom finalne epizode o kojoj ceo svet ne prestaje da priča, a dotakao se i dve knjige koje tek treba da napiše i kraja kakav je ovim junacima on namenio.

Na svom blogu "Not a blog" on je prvo opisao kako je stvaranje serije izgledalo.

- Nakon osam epskih sezona, HBO "Igra prestola" je došla do svog kraja. Pravo da kažem, teško je poverovati da je gotovo. Osam godina je prošlo kao treptaj oka. Da li je zaista prošlo više od decenije otkako je moj menadžer zakazao sastanak u Palmu u Los Anđelesu, i ja sam seo sa Dejvidom Beniofom i Denom Vajsom na ručak koji je trajao do posle večere? Pitao sam ih da li znaju ko je majka Džona Snežnog. Srećom, znali su - napisao je Martin.

Od Majke Zmajeva do Gospe od Winterfella, pogledajte fotografije iz poslednje sezone serije Igra Prestola (Game of Thrones). "Igra prestola" je gotova Foto: Helen Sloan/HBO

Martin je istakao da i dalje ne može da poveruje koliko je ova serija postala velika, a nakon što je pohvalio sve one koji su radili na stvaranju serije, pomenuo je ono što fanove stvarno zanima.

- Pretpostavljam da ovo nije sve što ćete od Vesterosa videti na svojim TV ekranima, ali to zavisi od toga koliko će serije naslednice biti uspešne.

- A ja? Ja sam i dalje ovde, i dalje zauzet. Kao producent, imam još pet serija u povoju sa HBO (neke od njih nemaju veze sa Vesterosom), dve na Hulu, jedno na Histori kanalu. Uključen sam u niz drugih projekata, nekih baziranih na mojim knjigama i pričama, drugih na materijalima koje su pisali drugi. Tu su kratki filmovi, adaptacije klasisčnih priča jednog od najbrilijantijih, najneobičnijih i orginalnih pisaca našeg žanra. Radim kao konsultant za video igricu iz Japana. A ti je i Mjau Vuk - napisao je Martin, a mnogi fanovi su zbog ovog nabrajanja progutali knedlu.

Egon Osvajač i njegove dve sestre, Visenija i Renisa Marin sprema i sinofove "Igre prestola". Foto: amokanet.ru

- I pišem. Zima dolazi, rekao sam vam davno... tako je i dalje. "Vetrovi zime" veoma kasse, znam, znam, ali biće gotovi. Neću da kažem kada, probao sam to ranije, samo da bih vas prevario i sebe izbaksuzirao,... ali završiću tu knjigu, a onda dolazi "San o proleću". 

- Kako će se završiti, čujem ljude da pitaju. Hoće li biti isti kraj kao u seriji? Različit?

Pa... da. I ne. I da. I ne. I da. I ne. I da. 

- Radim na veoma drugačijem medijumu nekog Dejvid i Den, ne zaboravite na to. Oni su imali osam sati za finalnu sezonu. Očekujem da će dve moje poslednje knjige imati 3.000 strana rukopisa zajedno kada abudu gotove. A ako više strana i poglavlja bude potrebno, dodaću ih. I naravno, postojaće efekat leptira. Oni koji prate "Not a blog" znaju da o tome pričam još od prve sezone. Ima likova koji su ušli u seriju, kao i onih koji su u seriji umrli, ali su u knjigama još živi. Ako ništa drugo, čitaoci će saznati da šta se desilo sa Džejn Pul, Ledi kamenog srca, Peni i njenom krmačom, Skahazom, Arijanom Martel, Tamnom zvezdom, Viktarionom Grejdžojem, ser Garlanom, Egonom Četvrtim i mirijadom drugih likova, velikih i malih, koje gledaoci serije nisu uspeli da upoznaju. I da, imaćemo jednoroge... takoreći...

Kuća Martel Šta se dešava u Dorni, sada kada Arijana više nije tu? Foto: awoiaf.westeros.org

- Knjiga ili serija, čiji će kraj biti "pravi" kraj? To je šašavo pitanje. Koliko dece je dece imala Skarlet O'Hara? (troje u prvoj knjizi, jedno u filmu, četvoro u drugoj knjizi, prim. aut.)

- A šta mislite na ovo. Napisaću ga. Onda će svi moći da samu odluče i o tome se raspravljaju na internetu - zaključio je Martin. Celu njegovu objavu možete pročitati ovde.

NE, NE ZANIMA NAS ŠTA ĆE BITI SA PENI I KRMAČOM LEPOJKOM 

Mnogi fanovi su nakon ovog teksta imali osećaj da se veliki pisac opet šali sa njima. Naročito zbog likova koje je odabrao da nabroji.

Hajde za Lejdi kamenog srca, Arijanu Martel ili Viktariona, ovo dvoje imaju i svoje fokuse, a znamo zašto nam je Lejdi bitna... Pa i Egon Četvrti...

Ali ne zanima nas šta će biti sa Džejn, nego sa Teonom i Mensom. Briga nas za Peni i njenu krmaču - kuda ide Tirion?

Ne Skahaz, već dešavanja u Mirinu i sa Deni. Tamna zvezda je vrlo misteriozan i zanimljiv lik, naročito jer je iz kuće Dejn, koja ima podatke o Džonovom poreklu, ali šta se dešava u Dorni?

Ser Garlan? Hoće li se sukobiti sa Vranookim?

Fanovi knjige, šta vi mislite o svemu ovome? Javljajte nam u komentarima.

VIDEO: Poslednja sezona serije "Igre prestola": Fanovi na setu pustili krv

(d.savanovic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA