"Art and Fashion" u bioskopu Balkan: Događaj koji povezuje modu sa drugim vidovima umetnosti, pozorištem i performansima

Posle prvog dela programa, publika će imati priliku da uživa u mini koncertu naše čuvene violončelistkinje Jele Cello

  • 0

Fondacija Saša Marčeta i Agencija Fabrika organizuju 22. i 23. maja, u bioskopu Balkan, manifestaciju pod nazivom ART & FASHION. Ovaj događaj koji će okupiti umetnike iz Italije i Srbije, ima za cilj da poveže modu sa drugim vidovima umetnosti, pozorištem i performansima.

Prve večeri održaće se predstava “Mala crna haljina”, autorke Vjere Mujović, inspirisana slavnom kreatorkom Coco Chanel, koju igraju Rada Đuričin i Vjera Mujović.

Reditelj: Nataša Radulović Dizajn i izrada šešira: Ercegovac

Kompozitor: Rade Radivojević Rukavice: Evica Milovanović

Kostimograf: Igor Todorović Scenograf: Aleksandar Veljanović

Druge večeri, 23. maja, beogradskoj publici će se predstaviti italijanski kreator visoke mode Italo Marseglia, koji u Beograd dolazi sa najnovijom kolekcijom koju je prikazao u januaru na Nedelji visoke mode u Rimu. U ulozi kostimografa za performanse “ ZINAIDA & LE TROIANE” i “ANNA CAPPELLI ADORA I BAUSTELLE” prikazaće svoje vizije i inspiracije za kolekcije.

Art and Fashion događaj Program, Foto: Promo

Kostimograf: Italo Marseglia Kostimograf: Italo Marseglia

Igra: Tamara Aleksić Igra: Bianca Nappi

Režija: Rossano Giuppa Režija: Rossano Giuppa

Posle prvog dela programa, publika će imati priliku da uživa u mini koncertu naše čuvene violončelistkinje Jele Cello (Jelena Mihajlović). Jela će izvesti numere sa svog novog albuma “Potraga za magičnim violončelom”, koji izlazi za PGP-RTS krajem maja.

Bioskop Balkan je trenutno u fazi rekonstrukcije i adaptacije prostora, posetioci će imati priliku da prate i primećuju promene koje budu nastajale tokom vremena. Novim konceptom Bioskopa Balkan, Fondacija Saša Marčeta donosi NOVU ARTmosferu čiji je epicentar upravo ovaj spomenik kulture, budući multifunkcionalni kulturni centar.

- Fondacija Saša Marčeta želi da učestvuje u razvijanju kulture na svim nivoima. Pojam kulture je veoma širok, a moda je sastavni deo nje i predstavlja nivo kulture jedne zemlje. Art & Fashion događaj ima za cilj da poveže modu sa drugim vidovima umetnosti, pozorištem i performansima. Italija je sinonim za visoku modu, Beograd zaslužuje više ovakvih događaja. Naš plan je da izgradimo most koji će dvosmerno povezati Srbiju sa svetom - istakla je Verica Sujić, direktorka Fondacije Saša Marčeta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA