≫ 

Da umijemo i odbranimo naše dane koji su nam dati: Nebojša Dugalić i Boris Pingović o kabareu koji izvode 15 godina (VIDEO)

Kolege i prijatelji stvorili su "Da, to su bili dani" i polako se bliže 300. izvođenju

  • 0
Boris Pingović i Nebojša Dugalić FOTO: TelegrafTV

Mešanjem muzike, poezije i humora, Nebojša Dugalić i Boris Pingović vode ljude kroz neko drugačije vreme kojeg se rado sećaju. Oni su sve to spojili u kabareu, "Da, to su bili dani", koji će izvesti 24. maja u Beogradu, u džez kantini Lisabon.

Boris Pingović i Nebojša Dugalić Nebojša Dugalić i Boris Pingović FOTO: Telegraf.rs

Kabare izvode već 15 godina.

- Nismo se ni mi tome nadali, sva sreća pa neke stvari žive duže nego što mi očekujemo i nekako nas prinude da ih čuvamo i držimo živim. Ovaj naš kabare je jedna od takvih stvari koju smo mislili da izvedemo tada u početku da bismo se setili studnetskih dana, a onda se ispostavilo da ta priča traje do danas - kaže Dugalić.

Pingović se nadovezao na ovu priču:

- Uspomene iz tih davnih dana postaju vremenom sve draže i draže. Nije ovde reč samo o uspomenama, prevashodno reč je o tome da sve te naše darove koji su nam dati objedinimo u okviru nekog zabrana kojeg smo mi odabrali.

Za one koji će prvi put pogledati kabare, ukratko su objasnili o čemu se radi.

Kolažni program sastavljen od stihova koje volimo da govorimo, od muzike koju volimo da izvodimo, od nekih zanimljivih anegdota... To je muzičko poetska baština dana u kojima se pevalo i pisalo za sva vremena, tom nekom baštinom mi pokušavamo da umijemo i odbranimo ove naše dane koji su nam dati - kažu autori.

(Telegraf.rs)

-

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA