NOS4A2: Drugačija priča o vampiru

Ne tako davne, 2013. godine, svetlost dana je ugledala knjiga NOS4A2, Joe-a Hill-a. Horor priča o horror pričama. Ima li išta strašnije? Da, kada se likovi koje smo iz maštali pojave na malim ekranima. Jer, ono što zamislimo uglavnom ne bude toliko strašno koliko likovi koje kreira neko drugi

  • 0

Hill kaže da nije imao velike ambicije sa knjigom, osim da prestravi ljude kroz nekoliko stotina stranica i pruži im interesantan beg od dosade. Prvobitna ideja je bila da radnja bude o automobilu koji pokreću ljudske duše umesto benzina. Priča je ipak dobila malo drugačiji oblik.

Vozač, Charlie Manx, je skoro čitav vek krstario sporednim gradskim uličicama i mamio decu da ih poveze, uzimajući njihove duše, dok je istovremeno napuštao čudovišta koja je stvorio u zastrašujućem drugom svetu zvanom Božićna zemlja. U Božićnoj zemlji, svaki dan je Božić, nesreća je protivzakonita... a vesele grupe bezdušnih mališana se zabavljaju živahnim igrama kakve su makaze-za-skitnicu i ugrizi-najmanjeg.

Novopečenom Drakuli je sve išlo od ruke, skoro celih sto godina. Ali stvari se menjaju kada mu se putevi ukrste sa mladom Vic McQueen. Vic ima poseban dar i opak plan. Kada je na svom pohabanom starom motoru, može pronaći baš sve - izgubljenu narukvicu, nestalu ženu, prijatelja u nevolji. Charlie Manx je najgora noćna mora svakog roditelja - ali je Vic McQueen najgora njegova.

NOS4A2 nije priča o vampiru. NOS4A2 je priča o njoj, devojci rođenoj u Haverhillu, u Massachusettsu, u porodici voljenog i nasilnog oca i stroge, ali brižne majke. Zahvaljujući svojoj mašti ona otkriva vrtoglave mogućnosti okultizma; njena sposobnost da vidi najbolje u drugima čini je neprocenjivim prijateljem; a njena neobuzdana hrabrost ozbiljnim neprijateljem.

NOS4A2

Foto: Promo

Spremite se za 6. jun i ne planirajte ništa od 22:00, osim da uključite AMC kanal.

Božić stiže ranije ove godine, uz NOS4A2!

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA