Garbage izabrali: Pre njih u Beogradu nastupa Autopark

Grupa Garbage koju ćemo ovog leta prvi put čuti u Beogradu, izabrala je goste ovog koncerta. Pre njih će 28.juna na Bazenima „11.april“ na Novom Beogradu nastupiti Autopark!

  • 0

Autopark je alternativni rok bend iz Beograda, koji će sledeće godine obeležiti dve decenije postojanja! Smatraju ih predstavnicima šugejz i dreampop pravca alternativne muzike.

Objavili su četiri albuma: „10+1“ (2005), “Osećanja za poneti“ (2006), „Sve dalje“, (2009) i "Autopakao" (2012). Bend je 2011. godine započeo tradiciju izdavanja novogodišnjih singlova i svakog 31.decembra obraduje publiku novom pesmom. U planu je i novi album koji bi trebalo da izađe krajem 2019. godine.  Trenutno rade u sastavu:  Ognjenka Lakićević, Nikola Berček, Miroslav Cakić (iDuhovi), Srđan Popov (Sergio Lounge) i Lav Bratuša (DarkwoodDub).

Velika mi je čast što ćemo imati prilike da otvorimo koncert Garbage, bend koji veoma cenim i čije pesme dobro znam - kaže Ognjenka i dodaje da su ih ne toliko muzički, koliko zbog stava, zbog mešavine besa i nežnosti i melodičnog pevanja,  poredili sa ovom velikom grupom:

- Garbage je upravo zbog dominantnosti i snage Širli Menson već decenijama prevažan bend za ženski glas u ovom i dalje veoma muškom svetu. Da nisam na bini, bila bih u publici, tako da smo spojili lepo i korisno.

- Autopark  je jedna je od naših najvažnijih rok grupa, jedinstvene estetike i izraza - ocenio je svojevremeno ugledni novinar i rok kritičar Dragan Ambrozić:

- Njihove pesme donose poetske zapise posebnog kvaliteta o emotivnoj svakodnevici gradskog života, iz pozicije mlade žene, dosežući trajne vrednosti.

Autopark Foto: Nemanja Đorđević

Njihov zvuk mogao bi da se opiše kao spoj gitarske buke i pop melodije, natopljen uticajima američkih i engleskih bendova sa kraja osamdesetih i početka devedesetih godina prošlog veka. Muziku Autoparka čine promišljene i autentične gitarske vinjete, melanholične harmonije, kao i istovremena ranjivost i glasni stav žene koja preispituje koncept sveta, života, pravde, kao i ljubav, gubitke, razočaranja, ljutnju i tugu, ali prvenstveno i najviše samu sebe.

Legendarni Garbage jedan je od najpopularnijih bendova sa kraja devedesetih i početka dvehiljaditih godina i u svetu ali i u Srbiji. Poslednji put nastupili su u našoj zemlji 2005.godine na EXIT-u, imali su i najavljivali koncerte u regionu, ali ih nije bilo kod  nas. Nakon mnogo godina iščekivanja, Beograd se našao na listi datuma za 2019.godinu!

Budite i vi  budni uz „buku“ koju nam donosi ovaj legendarni američki bend, dođite na Bazene „11.april“ 28.juna!

Ulaznice su u prodaji  putem Ticketvision-a i online na www.tickets.rs.

Organizator koncerta: Charm Music Serbia

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA