≫ 

Banksi "upao" na Bijenale u Veneciji i pokupio svu pažnju svojim "uljem" (VIDEO)

Kako ga još nisu pozvali da tamo izlaže svoje radove, pozvao se sam

  • 1

"Nastupom" na venecijanskom bijenalu Banksi je još jednom pokazao zašto je jedan od najpoznatijih umetnika današnjice, iako je istovremeno potpuno anoniman.

Kako ga još nisu pozvali da tamo izlaže svoje radove, pozvao se sam, i to kao običan anonimni ulični slikar koji prodaje svoje radove i suvenire turistima.

Na improviziranom štandu u centru Venecije izložio je devet mozaičnih slika koje zasebno čine jednu veliku. Banksi je delo nazvao "Venecija u ulju", a na njoj se Venecija i ne vidi, jer gigantski putnički kruzer u drugi plan stavlja sam grad.

Na Jutjubu je objavio snimak tog izlaganja.

Banksi je tako ukazao na problem zagađenja, ali i na sukob između dela Venecijanaca i turističkih kompanija zato što se kruzerima dozvoljava uplovljavanje u grad koji ima sve više nevolja s poplavama, a koji zbog njih pliva u ulju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slađa

    25. maj 2019 | 19:03

    Bravo za Benksija i ovo njegovo delo na Bijenalu u Veneciji. Metaforički bi moglo da se primeni na vizije nekih političara na Balkanu. BGH2O. Otvaranje evropskih poglavlja. Mozaik. 9 Samsunga. Po jedan rijaliti. Itd. Veliki naklon velikom umetniku. Venecija u ulju primenjiva u realnosti i percepciji modernog duha. Ova slika je definicija svega onoga što nas je snašlo kada su se neki dosetili da redefinišu lične misije, ali u životu svakog od nas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA