≫ 

Održana Art&Fashion manifestacija: Prikazana kolekcija visoke mode iz Rima, a predstava "Mala crna haljina" oduševila publiku (FOTO)

Mini koncert klasične muzike, čelistkinje Jelene Mihajlović (Jelle Cello), prisutne je ostavio bez daha

  • 0

U prethodna dva dana održana je Art & Fashion manifestacija u bioskopu "Balkan", u organizaciji Fondacije Saša Marčeta i Agencije Fabrika.

Prve večeri, 22. maja, publiku su očararale Rada Đuričin i Vjera Mujović u predstavi “Mala crna haljina”. Na završnoj večeri, 23. maja, održan je performans “Zinaida & Le Troiane”, mini koncert Jele Cello i performans “Anna Cappelli Adora i Baustelle”.

Italo Marselja, kreator visoke mode prikazao je kolekciju sa Nedelje visoke mode, koja je održana u Rimu, u januaru. Kao kostimograf predstavio se u performansima “Zinaida & Le Troiane” i “Anna Cappelli Adora i Baustelle” , u kojima je prikazao sopstvene vizije i inspiracije za svoje kreacije.

Performans “Zinaida & Le Troiane" objedinjuje teatar, literaturu, modu i muziku.

Art & Fashion manifestacija Foto: Fondacija Saša Marčeta

U modnom delu predstavljena je najnovija kolekcija visoke mode Italo Marselje za sezonu proleće/leto 2019. U naslovnoj ulozi Jelene Trojanske našla se Tamara Aleksić, dok je je režiju i koreografiju uradio Rozano Đupa.

Mini koncert klasične muzike, čelistkinje Jelene Mihajlović (Jelle Cello), oduševio je publiku. Jela je izvela numere sa njenog novog, trećeg albuma "Potraga za magičnim violončelom“ koji izlazi za PGP-RTS krajem maja. U kojem se prvi put pojavljuje kao koautor muzike. Album predstavlja kompleksno muzičko delo za violončelo i simfonijski orkestar i njen do sada najambiciozniji muzički projekat, sniman sa njenim šezdesetočlanim simfonijskim orkestrom Jela Cello Power Symphony Orchestra.

Art & Fashion manifestacija Foto: Fondacija Saša Marčeta

“Anna Cappelli adora i Baustelle” je pozorišno-modni-muzički performans, zasnovan na legendi o Anni Cappelli. Inspirisan scenarijom Anibala Rucela "Ana Kapeli" i muzikom grupe Baustel. U naslovnoj ulozi Ane Capeli našla se Bjanka Napi, kostimograf je Italo Marselja, a režija i koreografija Rozano Đupa.

Art & Fashion manifestacija Foto: Fondacija Saša Marčeta

Fondacija Saša Marčeta na čelu sa gđom Vericom Sujić je mlada neprofitna organizacija osnovana sa ciljem da svojim delovanjem doprinese razvoju i popularizaciji kulture, nauke i umetnosti. Svojim radom podržava umetnike i mlade u nastojanju da postanu pokretači pozitivnih promena.

Art & Fashion manifestacija Foto: Fondacija Saša Marčeta

Nova ARTmosfera naziv je velikog projekta Fondacije Saša Marčeta, zvanično otpočetog u novembru prošle godine. ART & FASHION je samo jedan u nizu događaja objedinjenih pod ovim projektom, koji ima za cilj promenu atmosfere u ARTmosferu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA