≫ 

Brzo ćete zaboraviti na "Igru prestola" jer nam uskoro stižu ove serije koje puno obećavaju (VIDEO)

Bitke za Zimovrel i Kraljevu luku su gotove. Bitka između Raja i Pakla je već počela

  • 2

"Igra prestola" završila se pre nedelju dana i ostavila prazninu u TV srcu miliona gledalaca. Koji će sada incest da ih sablazni, junak ujedini, o koji će tron sada seći vene, pitaju se fanovi, ali već ove godine stižu nove serije, namerno slične ovom pseudo-istorijskom spektaklu.

GOT je pokazao da će epska fantastika barem neko vreme biti zlatna koka TV industrije, zbog čega su se mnogi producenti bacili na čitanje ovog žanra. Rezultat su serije prepune akcije i magije koje stižu na male ekrane, neke već ove godine.

A ove nam 2019. donosi:

"DOBRA PREDSKAZANJA" (GOOD OMENS)

Amazon Studio i BBC ujedinili su se u ekranizaciji ovog romana Teri Pračeta i Nila Gejmena, nezaobilaznog štiva za sve one koji vole fantastiku.

Serija prati demona Kroulija (Dajvid Tenant, "Doktor Hu") i anđela Azirafala, koji već dugo borave na zemlji i navikli su se na taj način života, da spasu svet od Apokalipse, nakon što saznju da je antihrist, 11-godišnji Adam, rođen u Oksfordširu. Uz sve to, omiljeni TV Šerlok, Benedikt Kamberbeč, pojaviće se u ulozi Satane.

Zaboravite na bitku za Zimovrel i Kraljevu luku. Bitka između Raja i Pakla počela je 31. maja.

"NJEGOVO MRAČNO TKANJE" (HIS DARK MATERIALS)

Nakon "Igre prestola" HBO je, u saradnji sa BBC, adaptirao još jedan bestseler epske fantastike: "Njegova mračna tkanja", po romanima Filipa Pulmana. U centru priče je Lira, devojčica koja raste bez roditelja, i živi u svetu u kome se nauka, teologija i magija prepliću. Putujući kroz paralelne svetove, Lira traga za svojim nestalim drugom, i upada u mrežu otmičara dece, sve vreme učeći kako da razume misteriozni fenomen zvani Prašina.

BBC nije hteo da rizikuje sa ovim projektom, naročito jer je po istoimenom serijalu 2007. godine objavljen veoma neuspešan film "Zlatni kompas". Koliko je mreža sigurna u ovu seriju govori to da je već počeo rad na 2. sezoni, iako se početak emitovanja prve još ne zna, osim da će biti kasnije ove godine.

"VEŠTAC" (THE WITCHER)

Serija po romanu Andžeja Sapkovskog verovatno je jedna od najočekivanijih ove godine, a na Nefliksu bi trebalo da izađe krajem ove godine (što znači sve epizode odjednom).

Serija se vrti oko avantura Geralta od Rivije, privlačnog lovca bele kose, vešca i brilijantnog borca, koji luta po Kontinentu, lovi legendarna čudovišta i, uprkos svojoj volji, biva umešan u komplikovanu političku situaciju u zemlji. Njega glumi Henri Kalvil (Čovek od čelika, Liga pravednika, Tjudori), a ova priča je davno dobila svoj oblik i u video-igrici.

Serija bi trebalo da ima mnoge od elemenata koje smo voleli u "Igri prestola": magiju, bogata prostranstva izmišljene zemlje, ratove i političke igre koje se oko njih tkaju, ali i, kako su producenti odali, "nesvakidašnju porodicu koja se bori za istinu u opasnom svetu".

STIŽU NAM "GOSPODAR PRSTENOVA", "KONAN" I JOŠ MNOGO SERIJA IZ GOT SVETA

"Veštac", "Njegova mračna tkanja" i "Dobra predskazanja" izlaze ove godine, ali mnogo, mnogo fantastike je već u pripremi.

Amazon Prime rešen je da "Igru prestola", pa, skine sa prestola i to ekranizacijom "Gospodara prestenova". U Srednju zemlju se ipak nećemo vratiti pre 2021. godine, po svemu sudeći.

Gospodar prstenova Nakon filma, stiže i serija "Gospodar prstenova" Foto: New Line Cinema

Od pet najavljenih prikvela "Igre prestola", tri su sigurna, odao je fanovima Džordž R.R. Martin, a jedan je već počeo da se snima. Jedna serija će se baviti Decom šume, Noćnim kraljem i Tuđinima, i već ima radni naslov "Kravavi mesec". Druga bi trebalo da se fokusira na Propast Valirije, kataklizme koja je pogodila Esos i naterala Targarijene da se presle ne Zmajkamen. Ako prvu od ovih serija budu videli iduće godine, sreći fanova neće biti kraja, naročito jer će kraj "Igra prestola" teško preboleti.

Oko još nekoliko knjiga obleću producenti: "Senka i kost" iz "Trilogije Griša", "Hronike kraljeubice" iz pera Patrika Rotfusa, čuvena "Hronika Narnije" na koju je šapu stavio Netfliks, zatim bestseler i mnogima posle "Pesme leda i vatre" omiljeni serijal - "Točak vremena".

Naročito zanimljiv je roman "Uklet", koji daje drugačiji osvrt na legendu o kralju Arturu. On zapravo tek treba da izađe, a Netfliks je već zakupio prava...

Verovali ili ne, trenutno je u povoju i serija o Konanu ratniku. Radi je Amazon, a pilot epizodu trebalo bi da režira Migel Sapočnik, reditelj koji stoji iza šest epizoda "Igre prestola", od kojih su najsvežija "Zvona", "Duga noći", "Vetrovi zime" i "Bitka kopliladi".

NISU OBAVEZNO FANTASTIKA, ALI JESU ODMAH SPREMNE ZA GLEDANJE

I za gledaoce koji ne mogu da čekaju da se naredna hit serija pojavi postoji brzo rešenje. Od distopije, preko magije, do opakih i seksi ženskih likova, ovo su serije koje mogu da bindžuju odmah.

Ako ste "Igru prestola" voleli zbog BITAKA I KRVI (i kala Droga), ovo su naše preporuke:

Ako ste "Igru prestola" voleli zbog NEOBIČNOG SVETA KAKAV JE VESTEROS, ovo su naše preporuke:

Ako ste "Igru prestola" voleli zbog MAGIČNIH ELEMENATA, ovo su naše preporuke:

Ako ste "Igru prestola" voleli zbog (PSEUDO)ISTORIJE I BESKRUPULOZNIH  POLITIČKIH IGARA (ZAČINJENIH EROTIKOM), ovo su naše preporuke:

Ako ste "Igru prestola" voleli zbog JAKIH ŽENSKIH LIKOVA KOJE SE BORE PROTIV SISTEMA, ovo su naše preporuke:

(d.savanovic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salamander

    1. jun 2019 | 20:25

    Nemam sta zaboraviti nisam ni gledao,ne interesuje me.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA