"Južni vetar" se zahuktava: Film koji je videlo više od milion gledalaca, gledaćemo kao TV seriju i nastavak naredne godine (FOTO) (VIDEO)

Serija je ušla u četvrtu nedelju snimanja, koje će trajati do avgusta

  • 0

Igrana TV serija "Južni vetar", čije snimanje traje već nekoliko nedelja, biće u 14 epizoda prikazana na RTS-u naredne godine, kao i drugi deo filma o Petru Marašu, koga smo, posle svih peripetija, u prvom delu filma ostavili u zatvoru, sa bebom na putu. Radnja serija će se, kako je najavio reditelj Miloš Avramović, dešavati između dva dela filma. Snimanje "Južnog vetra 2" počeće u martu naredne godine. 

Konferencija za novinare, serija Juzni vetar Deo ekipe filma, Foto: Nikola Tomić

Na konferenciji za novinare u RTS-u film i seriju su najavili glavni glumci filma "Južni vetar", Miloš Biković - Maraš, Jovana Stojiljković - Sofija i Miodrag Radonjić - Baća, uz podršku reditelja Miloša Avramovića.

Konferencija za novinare, serija Juzni vetar Miloš Biković, Foto: Nikola Tomić

Prvi deo filma, čija je premijera bila u oktobru 2018. godine, pogledalo je više od milion gledalaca. A cela ekipa filma, okupljena danas, očekuje da drugi deo, u najmanju ruku, bar ponovi uspeh prvog.

Prema rečima Miloša Bikovića, u nastavku sage "Južni vetar" čeka nas kvalitativni pomak u odnosu na prvi deo.

Konferencija za novinare, serija Juzni vetar Jovana Stojiljković, Foto: Nikola Tomić

- Očekujem da će nastavak ove neverovatne akcione sage biti još bolji - rekao je Biković. - Snimali smo i u zatvoru "Zabela", ali nikoga nisu zadržali - našalio se on i napomenuo da je ekipa filma neverovatno uigrana i da se odlično poznaju.

Konferencija za novinare, serija Juzni vetar Miodrag Radonjić, Foto: Nikola Tomić

Kako je rekao Miloš Avramović, serija se snima u Srbiji, Crnoj Gori i Italiji. A kuriozitet je, prema rečima Miodraga Radonjića, da u snimanju učestvuje i italijanski glumac Paskvale Espozito, koji je igrao u seriji o italijanskoj mafiji iz 2017, "Gomora". Iako su se novinari iz petnih žila upinjali da saznaju još neke "ekskluzivne detalje" sa snimanja, ekipa se trudila da ponešto sačuva i za premijeru.

POSLEDNJA FILMSKA ULOGA NEBOJŠE GLOGOVCA 

Ono što su hteli da nam otkriju je da je među novim glumcima i lik koji će tumačiti Vuk Kostić. Osim već pomenutih imena u prvom delu filma, ali i u novim projektima, igraju i Dragan Bjelogrlić, Miloš Timotijević, a podsećamo da je to bila i poslednja filmska uloga Nebojše Glogovca.

- Želeli smo da sve podignemo na još viši nivo, ako je to moguće. Tempo je udarnički, ima mnogo scena, lokacija, akcije - rekao je Avramović i nasmejao sve svojom "skromnošću".

Konferencija za novinare, serija Juzni vetar Miloš Avramović, Foto: Nikola Tomić

Glumica Jovana Stojiljković, koja igra glavnu žensku ulogu u inače, kako rekoše njene kolege "snažnoj muškoj seriji", otkrila je da je u seriji istraživala kako je to biti majka, jer su Maraš i Sofija dobili sina.

Scenaristi su Miloš Avramović i Petar Mihajlović. Produkcijska kuća "Režim" je, pored rada na nastavku akcione sage, pokrenula i humanitarnu fondaciju "Sačuvaj osmeh". Novac će, za početak, biti prikupljan za obnovu i pomoć Klinici za dečiju onkologiju u Beogradu.

Konferencija za novinare, serija Juzni vetar Kad je Avramović rekao da ekipa ne bi da otkriva sve detalje, Biković je ubacio: Evo, ja ću!", Foto: Nikola Tomić

Kako reče Marko Novaković, urednik serije, pogledajte dašak "Južnog vetra", u pitanju je, recimo, nezvanični trejler:

Miloš Biković je ekskluzivno Telegrafu otkrio kako se zove njegov filmski sin, evo šta je još rekao:

Onima koji nisu gledali prvi deo, evo trejlera:

(M. Pantić, J. Vučić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA