≫ 

Nebojša Višković preporučuje tri knjige čitaocima portala Telegraf

Među knjigama koje je Nebojša naveo, svako će pronaći nešto za sebe

  • 0

Kuća u kojoj postoji mala privatna biblioteka, na neki način odiše posebnom toplinom. Nema većeg zadovoljstva od toga da se na kraju dugog i napornog dana družite sa nekom dobrom knjigom. Zato nas ni ne čudi što i veliki broj poznatih ličnosti voli da kupuje i čita romane različitih žanrova. Oni se maksimalno trude da budu u toku kako sa popularnim delima svetske književnosti.

Danas za čitaoce portala Telegraf.rs, knjige preporučuje novinar i komentator "Sport kluba" Nebojša Višković.

"Ne daj mi nikada da odem" - Kazuo Išiguro 

- Priča počinje sasvim obično, i Išiguro nam ne dozvoljava da odmah shvatimo distopijski momenat knjige. Lagano nas uvodi u radnju, baš onakvim tempom kakvim i treba. Posle čitanja sam imao pomešane emocije - ushićenje zbog sjajne knjige, ali i nekakav osećaj nelagodnosti - jer ono o čemu piše Išiguro nas verovatno čeka, bar u nekom obliku. Ili možda već i postoji - kaže naš sagovornik.

"Kako Bog zapoveda" - Nikolo Amaniti

- Obožavam Amanitija i teško mi je bilo da se odlučim za omiljenu njegovu knjigu. Ipak, u foto finišu -  "Kako Bog zapoveda". Sama priča je vrlo brutalna, pa je dominatna emocija tokom čitanja osećaj teskobe, čak i besa, ali Amaniti majstorski to preseče fenomenalnim momentima humora, pa nas opet vrati u sumornu realnost. Remek delo - ističe Nebojša.

"Kad padne noć" - Haruki Murakami 

- Sličan "problem" imam i sa Murakamijem, koju knjigu odabrati, pa iako verovatno nije njegovo najvrednije delo, "Kad padne noć" me je nekako posebno dotaklo. Razlog - verovatno Murakamijeva sposobnost da nam likove opiše tako da odmah dobijemo osećaj kao da ih poznajemo ceo život, a u ovoj knjizi likovi su zaista koloritni. Svako bi mogao da se pronađe u nekom od njih - kaže on.

Čitajte nas i dalje, jer vam donosimo još preporuka poznatih ličnosti, kako bi što lakše izabrali štivo za čitanje.

(Telegraf.rs/V.Đ./A.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA