≫ 

Muzičke zvezde na Cetinju: Bajaga, Van Gog, Kiki i Piloti na prvom Montenegro Beer Festu

Cetinje ove godine dobija zastavu umetnosti

  • 2

Bajaga i instruktori, Van Gogh, Kiki Lesendrić i Piloti, Negativ i Električni orgazam samo su neke od muzičkih zvezda koje će se okupiti na prvom Montenegro Beer Festu, koji će biti održan od 26. do 28. jula na Cetinju.  Zagrevanje za festival, koji se organizuje u saradnji sa Belgrade Beer Festom, počeće već 18. jula održavanjem raznih programskih sadržaja na više lokacija u gradu.

Prvi Montenegro Beer Fest će 26. jula otvoriti jedan od najpopularnijih srpskih rock bendova Van Gogh, a nastupiće i crnogorska grupa Perper. Tokom tri festivalske večeri binu će deliti još puno velikih imena regionalne muzičke scene: Bajaga i instruktori, Kiki Lesendrić i Piloti, Negativ, Električni orgazam, Let 3, Neverne bebe, Bad Copy, Zoster, E play, Dragoljub Đuričić i mnogi drugi.

Na konferenciji za novinare koja je održana na Cetinju, povodom objavljivanja muzičkog programa Montenegro Beer Festa, jedan od organizatora festivala, direktor marketinga Beogradske kulturne mreže, Aleksandar Srdić je rekao da sa ponosom može da najavi prvi festival ove vrste koji Beogradska kulturna mreža realizuje van teritorije Srbije.

Muzički program prvog Montenegro Beer Festa

Foto: Promo

On veruje da se kulturom i zabavom može menjati društvo, te da je sinergija sa Cetinjem kao prestonicom kulture Crne Gore, bio jedini izbor u građenju i

očuvanju dobrog muzičkog ukusa. Frontmen grupe Van Gogh, Zvonimir Đukić Đule je rekao da Cetinje zaslužuje „umetničku baklju koja će se ovim festivalom prvi put ove godine zapaliti“.

- Centar umetnosti kroz istoriju nekad, ponovo centar umetnosti i srce okupljanja smisla, danas. Želim da ove godine Cetinje dobije zastavu umetnosti, pa da se smisao i poenta vrate tamo odakle su i krenuli na svoj put - naveo je on.

Direktor turističke organizacije Cetinja Oskar Huter rekao je da veruje da će se višestruki benefiti festivala osetiti i odraziti na sve oblike preduzetništva u ovom gradu.

- Verujem da ćemo zajedničkim snagama uspeti da se pokažemo, ne samo kao dobri domaćini, kako smo se uvek dokazivali, već kao i dobri organizatori, posebno kada se uzme u obzir značaj ovako zahtevnog projekta - rekao je on.

Huter je naveo i da je razvoj manifestacionog turizma cilj uprave grada, koja organizacijom ovog festivala želi Cetinje da učini najprestižnijom destinacijom. Osim odlične muzike, posetioce Montenegro Beer Festa očekuje i bogat kulturni program, gastronomsko uživanje, druženje u Prijestonici čiji će trgovi, ulice, parkovi i drugi prostori postati mesta dobre zabave.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NS

    11. jun 2019 | 13:39

    Nema nista protiv, ali moglo je da se zove Srpski Beer Fest Cetinje No.1

  • W

    11. jun 2019 | 21:21

    A,Mišo Kovač,Tereza,Josipa,Doris,Jura Stublić,Fosili,a?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA