Magazin Diplomacy&Commerce proslavio drugi rođendan (FOTO)

Diplomacy&Commerce nagrade su dodeljene u osam kategorija, kompanijama i organizacijama, kao i dve nagrade pojedincima: za doprinos razvoja civilnog društva i nagradu za unapređenje ekonomije

  • 0

Magazin Diplomacy&Commerce, sindikacija londonskog The Economist časopisa, proslavio je svoj drugi rođendan u četvrtak 22.marta u novom Bitefartcafeu.

Pored toga što je ovim događajem magazin obeležio drugu godišnjicu od pokretanja, na događaju su uručene DIPLOMACY&COMMERCE NAGRADE pojedincima, kompanijama i organizacijama koje su se istakle u humanitarnom radu, CSR aktivnostima, spajanju biznisa i kulture, te doprinosu unapređenja uslova poslovanja, bilateralne saradnje, civilnog društva kao i privrednog ambijenta u Srbiji.

Diplomacy&Commerce nagrade su dodeljene u osam kategorija, kompanijama i organizacijama, kao i dve nagrade pojedincima: za doprinos razvoja civilnog društva i nagradu za unapređenje ekonomije. Članovi žirija koji su odlučivali o dobitnicima bili su: Marko Čadež PKS, Martin Knapp AHK, Sanja Ivanić CCIFS, Mirjana Kojić CCIS, Ana Grujović SSCC, Marija Radulović HPK, Danijela Fišakov SPK, Fanina Kovačević HBA, Ruža Ristanović DC, Robert Čoban, Predsednik CPG.

Predsednik Color Press Grupe, Robert Čoban se zahvalio svim gostima i rekao:

- U najnovijoj verziji filma o 'Orijent Ekspresu', voz se zbog snežne lavine zaglavio u Slavoniji, negde između Vinkovaca i Slavonskog Broda. Sneg je padao kao večeras u Beogradu. Međutim, u filmu vidimo ravnu Slavoniju koja izgleda kao Italijanske Alpe gde su scene zapravo i snimane. Reditelj filma je očigledno smatrao da ravnica nije dovoljno zanimljiva i inspirativna za gledaoce. To je čest slučaj i sa našim medijima, naročito onima koji se obraćaju strancima, u njima se istina često boji samo jednom bojom. Kada smo pokretali magazin "Diplomacy & Commerce" pre dve godine - naša ideja je bila upravo suprotna - da čitaocima, strancima i domaćim - prikaže srpsku ekonomsku, političku i javnu scenu upravo onakvom kakva ona jeste, sa svim nijansama, pozitivnim pomacima ali i problemima.

Foto: Promo

Zašto je "Orijent Ekspres" tema ovogodišnjeg događaja? U svojih nekoliko ruta ovaj voz je kroz proteklih 135 godina  povezivao tačno 10 zemalja, od Velike Britanije na zapadu do Istambula u Turskoj. Velika Britanija je pokrenula izlazak iz Evropske unije, Srbija i Turska još nisu članice, Švajcarska to ne želi ni da postane, ostale države na ruti su u EU. Bez obzira na svoj status, svih 10 država su u Evropi i sve nas pored železničke pruge povezuje pripadnost istom kontinentu i težnja ka istim vrednostima. Zato smo pozvali predstavnike ambasada svih tih država da se na kraju dodele okupimo na zajedničkom fotografisanju pored 'Orijent Ekspres" plakata.

Foto: Promo

Od našeg prošlogodišnjeg druženja ovim povodom, pokrenuli smo i hrvatsko izdanje magazina "Diplomacy & Commerce" kao i veliki broj novih konferencija i događaja. Kao i prošle godine, naš glavni urednik Žikica Milošević vam neće govoriti - on će vam pevati zajedno sa članovima svog benda 'Sputnik'. Želim vam svima dobar provod večeras i vidimo se ponovo na nekom od događaja u organizaciji naše kompanije!

Foto: Promo

Zvanice su uživale u hrani osam internacionalnih kuhinja sa plave rute legendarnog Orient Expressa, koju su spremali šefovi kuhinja restorana Stanica 1884 kao i u muzici bendova Sputnik i Girls, Boys and Toys.

Foto: Promo

Proslavi je prisustvovao veliki broj gostiju, predstavnici Vlade Srbije, diplomatskog kora, političkog, kulturnog i javnog života Srbije i mnogi drugi.

Daljinac

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA