≫ 

RTS se oglasio kako i zašto je ubacio zamrznuti kadar Vučića u živi prenos Makronovog govora

Oku javnosti koja je u nedelju putem RTS-a gledala svečanost povodom 100. godišnjice završetka Prvog svetskog rata nije promaklo da je u živom programu tokom govora francuskog predsednika Emanuela Makrona Javni servis puštao zamrznut kadar sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem

  • 76

Kolegijum Radio-televizije Srbije (RTS) uputio je danas izvinjenje zbog, kako je navedeno, profesionalnog propusta prilikom prikazivanja predsednika Aleksandra Vučića za vreme prenosa ceremonije obeležavanja završetka Prvog svetskog rata iz Pariza ali i odbacio navode da je bilo falsifikovanja tog dogadjaja.

U saopštenju kolegijuma RTS se navodi da je javni servis 11. novembra emitovao specijalnu emisiju posvećenu stogodišnjici završetka Prvog svetskog rata i da je direktan prenos iz Pariza bio kombinovan sa razgovorom sa gostima u studiju, javljanjem specijalnog izveštača i vestima o aktivnostima predsednika na tom skupu.

- U 11.52 francuska televizija, čiji je signal preko Evrovizije preuzimao RTS, dala je tokom govora predsednika Francuske Makrona kadar dela tribine na kojoj je sedeo predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Urednik prenosa uradio je takozvani stop kadar sa namerom da ga kasnije kao aplikaciju koristi u narednim informativnim emisijama. Tokom specijalne emisije, lošom procenom dežurnog urednika, isti taj 'stop kadar' korišćen je dva puta u trajanju po tri sekunde na način koji odudara od standarda RTS-a - naveo je kolegijum RTS.

 

U saopštenju je najavljeno da će ta greška biti sankcionisana.

VIDEO: Sastanak Vučića i Makrona u četri oka

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ana

    13. novembar 2018 | 16:57

    I takvima da placam pretplatu,jos najavljuju povecanje,nema nista od toga.

  • dana

    13. novembar 2018 | 19:56

    Greske su dozvoljene pogotovo u emitovanjima emisija koje idu uzivo!Verujem da je ovo samo jedna od takvih gresaka!

  • Viktorija Vikica

    13. novembar 2018 | 16:37

    Ovo je veliki propust koji se dogodio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA