≫ 

Prva televizija, O2 TV i sajt B92 prodati za 180 miliona evra

Promena osnivačkih prava deo je poslovne strategije kompanije Antena grupe koja će se fokusirati dalje na razvoj osnovne delatnosti i poslovanja

  • 34

Kompanija Antena grupa, vodeća medijska korporacija u jugoistočnoj Evropi u čijem vlasništvu se nalaze Prva televizija, O2 TV, Prva TV Crna Gora, Play Radio, šest kablovskih kanala i tri portala prva.rs, o2tv.rs i b92.net, postigla je danas dogovor sa preduzetnikom Srđanom Milovanovićem o preuzimanju 100 procenata osnivačkih prava Antena grupe u Srbiji i Crnoj Gori. Vrednost akvizicije iznosi 180 miliona evra. Postupak izdavanja dozvole od strane regulatornih tela je u toku.

Krajem 2009. godine Antena grupa preuzela je Fox televiziju u Srbiji, a u septembru 2010. promenila je naziv u Prva srpska televizija i učinila pravu revoluciju u marketinškom, produkcionom i programskom sadržaju. Antena grupa Srbija razvila se u kratkom roku u najjaču medijsku kuću na izuzetno konkurentnom tržištu komercijalnih televizijskih i radijskih stanica, kao i portala u zemlji.

Promena osnivačkih prava deo je poslovne strategije kompanije Antena grupe koja će se fokusirati dalje na razvoj osnovne delatnosti i poslovanja. Grupacija je ovim poslovnim potezom ostarila impresivan uspeh. U vreme kupovine Fox televizije u Srbiji 2009. godine, stanica je imala svega 4 odsto udela u tržišta, a danas, osam godina nakon ozbiljnih ulaganja i kontinuiranog širenja delatnosti, medijska kuća ima čak 45 odsto udela u tržištu i jedna je od najzdravijih medijskih kompanija u zemlji.

- Želeli bismo da se zahvalimo sjajnom timu profesionalaca u Srbiji koji su omogućili da se ova medijska kuća razvije u lidera u regionu. Kombinacija fantastične lokalne ekspertize, primena jasne multimedijalne strateške platforme i otvorenost Vlade Srbije I Crne Gore za investitore, omogućila je veliki uspeh Antena grupe na najbrže rastućem tržištu. Iza nas je izuzetan period na koji smo svi veoma ponosni jer smo uspeli da kreiramo broj jedan televizijsku, digitalnu i radijsku platformu u Srbiji i Crnoj Gori. Zadovoljni smo što smo izbrali pravog vlasnika pod čijim će vođstvom kompanija nastaviti fazu progresivnog rasta i daljeg jačanja liderske pozicije na tržištu - rekao je Teodor Kirijaku, vlasnik Antena grupe.

Srđan Milovanović poseduje bogato iskustvo u medijskom i telekomunikacionom poslovanju, a ova akvizicija predstavlja novi izazov koji će sigurno pozitivno uticati na celokupan razvoj medijskog tržišta Srbije.

- Sa velikim zadovoljstvom najavljujem preuzimanje jedne od najprestižnijih medijskih kuća u Srbiji i Crnoj Gori koju je punih osam godina kreirao i vodio sjajan domaći tim pod vođstvom Antena grupe. Imajući u vidu besprekoran imidž i odlične rezultate poslovanja medijskog giganta, ciljevi i planovi će se kretati u pravcu suverene gradnje i daljeg razvoja ove ugledne medijske kuće, uvećanja produkcionih kapaciteta i širenja medijske platforme. Ambiciozne planove jačanja liderske pozicije kompanije kako u zemlji, tako i u regionu sprovodiće isti tim ljudi koji važe za vrhunske profesionalce i jedne od najboljih u domaćoj medijskoj industriji. Radujemo se novim uspesima koje ćemo zajedno graditi i ostvariti u periodu pred nama, a u korist vernih gledalaca i slušalaca kojima obećavamo još raznovrsniji i bolji programski sadržaj - izjavio je novi vlasnik Srđan Milovanović.

Antena Grupa je vodeća internacionalna medijska grupacija sa portfoliom raznovrsnih medijskih operacija u preko 20 zemalja Evrope, Severne Amerike i Australije. Antena je osnovana 1988. godine u Grčkoj i razvila se u međunarodnu grupaciju koja ulaže u vodeće komercijalne televizije, tematske kanale, digitalne medije, audio-vizuelnu produkciju, radio, izdavaštvo i druge oblasti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar

    4. decembar 2018 | 22:32

    Ubacite na O2 Spansku ligu kao nekad, a na Prvu Italijansku ligu!

  • ana

    4. decembar 2018 | 23:10

    Ko je uopšte kupio sve ovo i odakle mu novac?

  • Ups

    4. decembar 2018 | 23:36

    Odose Kesic i Ivanovic da prave drustvo Olji Beckovic..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA