REM dozvolio kablovskim operaterima da iz ponude izbace TV Prvu, O2, Hepi i Pink

Sa druge strane, distrubicija sadržaja bez saglasnosti nosioca prava smatraće se nedozvoljenom radnjom i biće kažnjiva

  • 22

Kablovski operateri više nemaju obavezu da prenose programe televizija sa nacionalnom frekvencijom - Prva, O2, Hepi i Pink, odlučio je Savet regulatornog tela za elektronske medije.

Prema saopštenju Udruženja novinara Srbije (UNS), REM je ukinuo ovu obavezu zbog "negativnog efekta na tržišni položaj pojedinih učesnika i uopšte na interes javnog poretka za postojanjem ravnopravnosti svih učesnika na tržištu".

- Odnos između operatera elektronskih komunikacionih mreža i kanala sa nacionalnom terestrijalnom pokrivenošću definisaće isključivo ugovor između strana, bez mešanja javne vlasti u slobodnu volju obe ugovorne strane na koji način će regulisati svoje odnose - navodi Savet REM.

"Ukoliko pružalac medijskih usluga zahteva naknadu za distribuciju" od kablovskih operatora, to će, prema stavu REM, biti "legitimni zahtev".

Sa druge strane, distribucija bez saglasnosti nosioca prava nad sadržajima smatraće se "nedozvoljenom radnjom sa svim svojim zakonskim konsekvencama", javlja UNS, pozivajući se na saopštenje Saveta REM.

Kako podseća UNS, Regulatorna agencija za elektronske komunikacije (RATEL) u oktobru 2017. godine donela je rešenje, na osnovu zahteva Saveta REM, kojim je obavezala kablovske operatore da prenose ove programe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    24. januar 2019 | 18:12

    Ali kada cujem pink kao problem? Umesto da se dicimo,to je najveca distribucija u Srbiji.Toliko kanala sa fimovima,muzikom,stranom, domacom,serijama,sport...Ko nece ne mora.Ali samo maliciozna osoba moze protiv jednog od brenda Srbije.Farmu ne gledam.Ali Pink kao mediji je svetski tu nema spora...

  • Zivanovic

    24. januar 2019 | 17:08

    Odavno se raspitujem na isti korak. Kako bi mogo da se iskljucim iz vladajucih i rijalit televizija, ka sto su Pink i hepi.

  • Alek

    24. januar 2019 | 17:50

    Uz pomoc daljinskog napravite svoju listu kanala,izbacite sta ne zelite da gledate,resen problem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA