≫ 

Pet novih domaćih serija od proleća na RTS-u

Već od prve nedelje marta počinjemo da pratimo nove igrane serije

  • 10

Ovog proleća na Prvom programu RTS-a gledaćemo pet premijernih domaćih serija. Već od prve nedelje marta počinjemo da pratimo nove igrane serije, koje žanrovski i tematski obuhvataju širok raspon - od odrastanja u specifičnim društvenim okolnostima, preko srpske istorije do drame i trilera.

Moja generacija Z - od 4. marta, od ponedeljka do četvrtka u 22 časa. Serija govori o onima koji su nasledili čuvene "milenijalce" - generaciji „Z“, odnosno o maturantima jedne beogradske gimnazije (rođenim 2000-te, u godini Zmaja po kineskoj astrologiji). U serijalu o odrastanju, tradicionalno jednom od najpopularnijih podžanrova na ovim prostorima, pratimo junake iz dva razreda (iz crvene i plave smene) u prvim danima nove školske godine u kojoj će doneti važne životne odluke. Dramski zapleti, oplemenjeni muzikom (Zemlja gruva, Mistejk Mistejk i drugi) i humorom, govore o dilemama i problemima ali i radostima u životu mladih u Srbiji, o njihovim roditeljima i profesorima. Serija je snimana četiri meseca na brojnim lokacijama u Beogradu, a glavne uloge i priliku da zasijaju dobilo je dvadesetak najtalentovanijih mladih glumaca, što je sigurno jedan od najvećih kvaliteta ovog serijala od 44 epizode.

Generacija Z, Foto: Promo

Uloge (Plava i Crvena smena): Predrag Vasić, Jovana Milovanović, Vanja Jovanović, Matea Milosavljević, Katarina Živković, Nikola Stanković, Jana Milosavljević, Nemanja Rafailović, Kristijan Marković, Nenad Petrović, Isidora Građanin, Nikola Malbaša, Kristina Jeftović, Sava Stojanović, Stefan Vukić, Ivana Adžić, Milan Zarić.

Pet - od 9. marta, subotom u 20 časova. Pet mladih žena su protagonistkinje ove serije sa kriminalističkim zapletom. Drugarice iz detinjstva splet okolnosti posle mnogo godina spoji u centru obračuna kriminalnih klanova. Pre njih pet, sa one strane zakona u nekim ludim godinama iza nas bila su njihova braća, očevi, momci, muževi ... Kada su poverovale da je to vreme prošlo, dogodilo se nešto posle čega više nisu mogle da biraju. Nisu se za to spremale, ne znaju kako da se ponašaju, ali briga za decu, odanost prijateljstvu iz detinjstva i ženska intuicija od njih će napraviti opasne i nepredvidive protivnike koje niko nije očekivao na kriminalnoj pozornici. Nijedan muškarac koji će im se pridružiti nije običan, jer u svetu na koji su one krenule, malo ko staje na stranu slabijeg.

Gala Videnović u seriji Pet, Foto: Promo

Ovu žensku bandu brižnih majki i sestara, odanih ćerki i supruga igraju: Jelena Đokić, Hristina Popović, Marija Karan, Gala Videnović i Milena Radulović. Sa druge strane ''Ligu izuzetnih džentlmena'' predstavljaju: Jovan Lole Savić, Nebojša Dugalić, Bojan Dimitrijević, Nikola Đuričko, Žarko Laušević, Viktor Savić, Miodrag Dragičević, Nikola Kojo, Marko Gizdavić i Vuk Đukelić.

Grudi - od 9. marta, subotom u 21 čas. Radnja ove porodične igrano-dokumentarne mini-serije od četiri epizode smeštena je u Nikšić. Likovi su pripadnici srednje klase, intelektualci, neostvareni i šarmantni antijunaci, roditelji i oni koji pokušavaju da se ostvare kao roditelji. Svaka epizoda je posvećena jednom od glavnih likova, a to su tri žene i jedan muškarac. Jedna od glavnih junakinja je Ana (42) koja je biohemičar i samohrana majka. Ana je sama sebi dijagnostikovala kancer grudi. Pored Ane, kroz seriju upoznaćemo Zorku (42), suprugu uspešnog biznismena, koja pokušava da ostane trudna, Jelenu (43) udatu za stranca, nastavnicu u Nikšiću, koja želi inostranu stipendiju.

Nada Šargin i Vojin Ćetković u seriji Grudi, Foto: Promo

Ana, Zorka i Jelena se susreću na dvadesetogodišnjici mature u svom rodnom gradu Nikšiču. Iako žive u tri različite države bivše Jugoslavije, svaka ima važne probleme sa grudima. Na proslavi se upoznajemo i sa njihovim šarmantnim i pomalo delikventnim drugom Fukijem (42) koji živi sa svojom babom i bavi se sumnjivim poslovima.

Uloge tumače: Dubravka Drakić, Nada Šargin, Marija Škaričić, Vojin Ćetković, Mira Banjac, Peđa Bjelac, Jelena Đukić, Danilo Lončarević, Branimir Popović, Aleksandar Đurica ...

Kralj Petar I - od 10. marta, nedeljom u 20 časova. Serija “Kralj Petar I“ rađena je prema motivima romana „Čarape kralja Petra“ Milovana Vitezovića, koji je i jedan od scenarista, uz Vladimira Ćosića i Petra Ristovskog. Lik kralja Petra tumači Lazar Ristovski, koji je ujedno i producent serije. Serija prati dešavanja u Srbiji od dolaska kralja Petra I na srpski presto 1903. godine, pa sve do 1916. i dolaska srpske vojske na Krf nakon albanske golgote. Tokom deset epizoda, saznaćemo pod kojim okolnostima je vladao kralj Petar I i na kakve je kompromise morao da pristaje zarad očuvanja države i obraza; koja su previranja u zemlji i svetu uticala na početak Prvog svetskog rata i kakva je uloga Srbije bila u svemu tome. Pored lika kralja Petra, publici će biti predstavljene i ostale značajne istorijske ličnosti ovog perioda, kao što su Aleksandar Karađorđević, Nikola Pašić, Radomir Putnik, vojvoda Mišić i mnogi drugi.

Lazar Ristovski kao kralj Petar Prvi, Foto: Promo

Igraju: Lazar Ristovski, Marko Baćović, Ljubiša Savanović, Aleksandar Vučković, Marko Todorović, Tihomir Arsić, Milan Kolak, Danica Ristovski, Ivan Vujić, Tanasije Uzunović, Branko Jerinić, Svetozar Cvetković, Miodrag Krivokapić, Nebojša Milovanović, Radovan Vujović i mnogi drugi

Žmurke - odmah po završetku „Grudi“, na programu će se naći nova mini-serija „Žmurke“ koja prati sudbinu dečaka i devojčica koji polaze u školu na Dan pobede nad fašizmom, 9. maja 1945. Priča je zasnovana na istinitim događajima koji su odredili sudbinu dece pobednika i pobeđenih u zajedničkoj sredini, na kraju Drugog svetskog rata u Srbiji. Lovorike i odlikovanja za pobednike i kazna za izdajnike i zločince. U svakoj od šest epizoda predstavljene su pojedinačne sudbine dece koja se okupljaju i igraju na gradskom trgu. Iz dečije vizure prikazane su ideološke turbulencije u tek oslobođenom malom gradu, u kojem zakon još uvek nije uspostavljen. Predstavnici nove vlasti obračunavaju se sa svima koje i bez suda označe kao krivce, a nemoćna deca sve to posmatraju i spoznaju surovost sveta.

Milan Marić u seriji Žmurke, Foto: Promo

Glavne uloge: Milan Marić, Miša Janketić, Milica Zarić, Marta Bjelica, Igor Benčina, Aleksandar Berček, Svetozar Cvetković, Boris Isaković, Milica Gojković, Jovana Stojiljković, Jelena Đokić, Dubravka Kovjanić, Nikola Vujović...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tačkica

    18. februar 2019 | 18:36

    Ne znam kakve ce serije biti, ali pozdravljam svaki pokusaj kreiranja zabavnog programa koji nije rijaliti. Zahteva daleko vise i truda i novca, a krajnje je vreme je da se stane na kraj rijaliti programima.

  • Fmp2

    18. februar 2019 | 19:48

    Sa ovih pet serija,obezbedili su nam reprize narednih 30 godina

  • PETAR 1

    18. februar 2019 | 18:53

    Ako budu kao Nemanjici (iz kruga dvojke) hvala niste trebali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA