≫ 

"Utisak nedelje" uticao je na naš termin. Gosti nikad neće biti Boško i Đilas, to je lični rat: Željko Mitrović za Telegraf o novoj emisiji "Hit tvit" (VIDEO)

Želi da Pink postane debatni klub i na to će navići gledaoce i novom emisijom "Hit tvit"

  • 9

Vlasnik RTV Pink Željko Mitrović na predstavljanju 15 novih velikih projekata najavio je danas i političku emisiju "Hit tvit". On je za Telegraf otkrio da li će biti nepoželjnih gostiju i zašto se podudara termin sa "Utiskom nedelje" Olje Bećković, koji takođe uskoro startuje.

-  Ovaj projekat je, prvo, različit po tome što je interaktivnost televizije i korisnika društvene mreže postavljena na jedna apsolutno interaktivan način. Ne samo da će glasati na društvenim mrežama, i imaće mogućnost da u toku emisije učestvuje, tvituje, pravi objave na Fejsbuku, koje mi objavljujemo i prikazujemo na ekranu, nego će i tokom nedelje će biti interaktivni sa samom emisijom. Dakle, ne samo u jednom finalu, samoj ekranizaciji koja traje sat i po, već stalno. Na kraju urednički tim biraće finalnih šest priloga koji će biti emitovani na ekranu - opisuje Mitrović.

"MI SMO OPOZICIJU OBOŽAVALI, SAD SU SAMO LUDACI"

Mada očekuje da će se gledaoci polako navići da "ružičasta televizija" postaje debatni klub različitih društvenih i političkih opredeljenja. Ipak, među troje gostiju čiji će domaćin biti voditeljka Verica Bradić svake nedelje u 21 sat ima i nepoželjnih ljudi.

Najavio je danas 15 novih projekata. Tri će startovati u martu, a ostali će sačekati septembar oto: Milena Đorđević

- Kod nas je opozicija bila dobrodošla dok je postojala. I mi smo opoziciju obožavali, zvali. Onda kada je opozicija prestala da postoji i kada je nestala, a kad se pretvorila samo u ludake onda nismo imali koga da zovemo. Danas nemamo koga da zovemo. Đilas je opljačkao TV Pink. Ja ne mogu da zovem Đilasa, s kojim imamo lični problem, kao kompanija. Boško Obradović mi je prebio novinarke. Kako da ga zovem? Na kraju na tome se zasniva, a ne na nekom postojanju političkih antagonizama - kaže Mitrović.

Boško Obradović i Dragan Đilas sigurno neće gostovati u političkoj debati Foto: Milena Đorđević

"Neželjeni" su, prema njegovim rečima, samo nekoliko ljudi koji su kompaniji učinili mnogo loših stvari.

Ja sam jedan od onih koji navija celim srcem, to svima koristi, celom društvu, da se napravi dobra opozicija. Kvalitetna, konstruktivna, dobra opozicija. Ovo danas što imamo nije opozicija. Ovo je grupa ostrašćenih ludaka kojima ništa ne valja i niko ne valja. Kada danas kažete opozicija, vi mislite na dva ili tri imena. Oni sigurno nisu dobrodošli, svi ostali jesu, ako su spremni da učestvuju u normalnoj raspravi, debati, društvenih i političkih pitanja - istakao je Mitrović i sam se nadovezuje:

- Ako me pitate da li su različiti nepodržavaoci Vučića dobrodošli - da, da postavim pitanje umesto Vas.

BORBA SA UTISKOM NEDELJE

"Hit tvit" biće emitovan u terminu - nedelja u 21 sat. Emitovanje poklapiće se sa ranije najavljenim "Utiskom nedelje", sa kojim voditeljka Olja Bećković započinje na "Top kanalu".

- To je tradicionalno politički termin i ako se sećate nije poslednji na tom terminu "sedeo" Utisak nedelje, nego Pink sa Teškom reči. Ko je poslednji imao politički terminu u nedelju u 21? Pink - odgovara Mitrović na pitanje da li je ovo ciljani potez televizije Pink da gledaoci budu "odvučeni".

On zaključuje da Pink ne "uleće" u bilo čiji termin, već Utisak nedelje ili bilo koja druga emisija u njihov.

Emisija Verice Bradić u istom terminu kao i Olje Bećković Foto: Tanjug/Nenad Milošević

- Uvek se gleda ko je poslednji izašao iz termina, više mi je muka od te priče. 12 meseci saradnici moji znaju da planiramo taj projekat, razgovaramo o političkom formatu koji treba da imamo u tom terminu. Ako me pitate da li je Utisak nedelje uticao u tom razvijanju - jeste, naravno. Ali nije jedini termin, bili su i Zamka i Klopka - kaže vlasnik Pinka.

Prema njegovom objašnjenju nedelja je idealan dan kada se mogu sabrati utisci proteklih sedam dana. Takođe, svima u nedelju uveče potrebne su teme za ponedeljak ujutru na poslu, frizerskom salonu, kao veoma socijalni i društveno angažovani dan.

"JA SAM NEZAVISNI TVITERAŠ, A TEME ĆE DAVATI I LUDACI"

Na tuđe konstatacije da su na Tviteru uglavnom opoziciono nastrojeni ljudi, i pitanja da li će to uticati na teme, on tvrdi da to nije tačno.

- I ja na Tviteru. Nisam iz opozicije, ja sam nezavisni tviteraš. Na Tviteru politički možete naći sve politički: nezavisne, ludake, psihopate... Nisam rekao da ćemo se baviti samo zdravim političkim objavama, mislim da će nam biti zanimljivije psihopatske izjave i ludački hejtovi. A do koje granice seže ludilo ispoljava se za psihijatre. Same političke teme su svima dosadne - smatra Mitrović.

(Milena Rodić/ m.rodic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA